Hlavné dresy Kolumbie pre MS 2018

2018/2019 Adidas MS 2018
Autor: Myso

Ešte v priebehu novembra predstavila svoje nové dresy pre Majstrovstvá sveta v Rusku aj Kolumbia. Účastník H skupiny sa predstaví v oblečení od nemeckej spoločnosti Adidas.

Aj dresy Kolumbie boli inšpirované minulosťou, konkrétne svetovým šapionátom z roku 1990. Kolumbia sa vtedy predstavila v Taliansku v dresoch s trojicou diagonálnych pruhov, ktoré prechádzali z bokov hrude cez rukávy až na zadnú stranu tričiek.

Podobný vzor je použitý aj na súčasných dresoch Los Cafeteros, pruhy sú však tentokrát na rukávoch prerušené a navyše sú doplnené tenkými vertikálnymi prúžkami. Zmenou prešli aj tri pásiky umiestnené na pleciach, zatiaľ čo v 90. rokoch boli červené, tentokrát sú vyhotovené v tmavomodrej farbe.

Dresy Kolumbie z MS 1990

Na zadnej strane tričiek sa nachádza nápis „Unidos Por Un Pais“ – „Zjednotení pre krajinu.“ Dresy sú opäť v národných farbách – žlté tričká dopĺňajú modré trenírky so žltými prúžkami po bokoch a červené štulpne so žltými prúžkami a nápismi FCF, ktoré predstavujú skratku Kolumbíjskej futbalovej federácie.

Kolumbia dosiahla svoje najlepšie umiestnenie na záverečnom turnaji MS pred štyrmi rokmi v Brazílií, keď vypadla s usporiadateľskou krajinou vo štvrťfinále. Na celom turnaji tak prehrala len jediné stretnutie a obsadila konečné piate miesto.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok