Hlavné dresy Francúzska pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 Nike
Autor: Myso

V predstavovaní dresov pre blížiace sa majstrovstvá sveta dnes pokračujeme reprezentáciou Francúzska. Úradujúceho európskeho vicemajstra bude aj najbližšie dva roky obliekať americká spoločnosť Nike.

Americký dodávateľ pripravil zverencom Didiera Deschampsa tmavomodré dresy doplnené viacerými zaujímavými prvkami. „Vieme akým spôsobom Francúzi prejavujú vlastenectvo cez svoju vlajku a chceli sme osláviť ako spája modrá, biela a červená ľudí,” povedal k novým dresom francúzskej reprezentácie zástupca spoločnosti Nike Pete Hoppins.

Aj nové francúzske dresy vychádzajú z dizajnového základu Vapor. Rukávy pokrývajú tenké bledomodré prúžky rôznej dĺžky umiestnené na tmavomodrom podklade. Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza slogan „Nos differences nous unissent” – „Naše rozdiely nás spájajú.” Pod výstrihom nájdeme tmavomodrý gombík, na ktorom je pre zmenu známe francúzske motto „Liberté, égalité, fraternité” – „Sloboda, rovnosť, bratstvo.”

Zadnú stranu výstrihu dopĺňa vertikálny pruh s francúzskou trikolórou. Logo Francúzskej futbalovej federácie je zjednodušené do podoby bieleho kohúta doplneného hviezdičkou za majstrovský titul z domáceho šampionátu 1998. Reprezentácia Les Blues sa vracia aj k svojej tradičnej farebnej kombinácií – modré tričká sú doplnené bielymi trenírkami a červenými štulpňami.

Spomenutý zisk titulu majstrov sveta je najlepším umiestnením francúzskej reprezentácie na záverečných turnajoch MS. Futbalisti z krajiny galského kohúta skončili raz aj na druhom mieste (v Nemecku 2006) a dvakrát sa umiestnili na tretej priečke (vo Švédsku 1958 a Mexiku 1986).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok