Dresy Nigérie pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 Nike
Autor: Myso

Nigéria sa 7. októbra 2017 stala vôbec prvým úspešným kvalifikantom na tohtoročné majstrovstvá sveta. O všetko sa vtedy gólom v 73. minúte stretnutia proti Zambii postaral útočník londýnskeho Arsenalu Alex Iwobi. Spoločnosť Nike následne vo februári predstavila nové dresy afrického tímu určené pre roky 2018 a 2019.

Napriek tomu, že dresy ešte stále nie sú v oficiálnom predaji na stránkach amerického výrobcu, existuje k nim už dostatočný počet obrázkov i informácií aby o nich mohol vzniknúť článok. Hneď na úvod treba podotknúť, že najmä vďaka dizajnu hlavných dresov budú patriť na tohtoročnom svetovom šampionáte k neprehliadnuteľným.

Hlavné dresy sú vytvorené v kombinácií bielej, bledozelenej a čiernej farby. Tričká pokrývajú cik-cakovité pruhy, ktoré majú symbolizovať perie, čo súvisí s prezývkou nigérijského národného tímu – Orly. Toto zviera sa nachádza aj v logu národnej futbalovej federácie. Vzor je okrem dresov použitý aj na sprievodnej kolekcii oblečenia, vďaka ktorému budú štýlovo vyzerať nielen nigérijskí hráči na trávniku ale aj ich fanúšikovia v hľadisku.

Kontrastom k unikátnemu dizajnu hlavných dresov je náhradné oblečenie. To má naopak veľmi decentné prevedenie. Tmavozelené tričká sú kombinované s bledozelenou farbou, v ktorej je vyhotovené logo spoločnosti Nike, znak futbalovej federácie i čísla a menovky hráčov. Hlavné aj náhradné dresy vychádzajú z dizajnového základu Vapor, podobne ako u ďalších reprezentačných celkov, ktoré oblieka spoločnosť Nike.

K tmavozeleným tričkám budú mať zverenci nemeckého trénera Gernota Rohra trenírky a štulpne v rovnakej farbe. Na štulpniach čoskoro sedemnásobného účastníka záverečného turnaja MS je viditeľný bledozelený pruh doplnený emblémom amerického dodávateľa.

Nigéria chýbala za posledných 24 rokov len na šampionáte v Nemecku 2006. Najväčším úspechom reprezentácie sú tri osemfinálové účasti z rokov 1994, 1998 a 2014. V Rusku čakajú na Orlov v základnej D skupine Chorvátsko, Island a Argentína.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok