Náhradné dresy Nemecka pre MS 2018

2018/2019 Adidas MS 2018
Autor: Myso

Nemecká reprezentácia pozná už od marca svoje nové náhradné dresy, v ktorých sa predstaví aj na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Rusku. Po prvýkrát ich bolo možné vidieť 23. marca v priateľskom stretnutí v Düsseldorfe, kde Nemci remizovali so Španielskom 1:1.

Podobne ako hlavné biele dresy, aj náhradné zelené sú odkazom na minulosť. Oblečenie je dizajnom i farbou inšpirované rokom 1990, kedy Nemecko získalo svoj tretí titul majstrov sveta. Die Mannschaft sa tak po šiestich rokoch vracajú k zeleným reprezentačným dresom, ktoré sú navyše vyhotovené v špeciálnom odtieni označovanom ako EQT.

Viaceré reprezentácie, vrátane nemeckej, sa na talianskom šampionáte v roku 1990 predstavili v dresoch s textúrou zloženou z kombinácie kosodlžníkov a trojuholníkov, ktoré boli vyplnené farebnými prechodmi. Podobný vzor nájdeme aj na nových tričkách, ale tentokrát sú farebné prechody nahradené vzormi tvorenými prúžkami rôznej hrúbky.

Zelené dresy Nemecka z roku 1990.

Dizajnéri nemeckej spoločnosti skopírovali z deväťdesiatich rokov aj biely véčkový výstrih doplnený tenkými zeleným prúžkom. Priestor medzi výstrihom a plecami vypĺňajú tri pruhy charakteristické pre spoločnosť Adidas. Jej logo nájdeme tradične vpravo na hrudi, oproti sa nachádza znak Nemeckej futbalovej asociácie v zeleno-bielom prevedení. Na zadnej strane je pod výstrihom umiestnený nápis s prezývkou národného tímu.

Zelené tričká budú mať zverenci Joachima Löwa doplnené bielymi trenírkami, ktoré majú po bokoch trojicu zelených pruhov. Znak národnej futbalovej asociácie je na trenírkach pre zmenu v čierno-bielom prevedení. Výstroj dopĺňajú zelené štulpne s trojicou bielych prúžkov a skratkou futbalového zväzu DFB.

Nemecko bude v Rusku obhajovať svoj štvrtý majstrovský triumf z Brazílie 2014. Nationalelf sa predstaví v základnej skupine F, kde sa na úvod stretne 17. júna s Mexikom, o šesť dní neskôr si zmeria sily so Švédskom a v záverečnom zápase skupiny sa nemeckí futbalisti predstavia proti Kórejskej republike.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok