Dresy Poľska pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 Nike
Autor: Myso

Nové dresy pre blížiace sa majstrovstvá sveta v Rusku už pozná aj Poľsko. Náš severný sused ich predstavil ešte v priebehu marca a aj v najbližších dvoch rokoch ho uvidíme v oblečení z dielne americkej spoločnosti Nike.

Aj poľské dresy vychádzajú z dizajnového základu Vapor. Biele tričká majú červený výstrih, pod ktorým sa nachádza červené logo spoločnosti Nike a štátny znak s bielou orlicou na červenom pozadí. Prednú stranu tričiek vypĺňa diagonálny vzor v šedej farbe, zložený z horizontálnych prúžkov.

Na zadnej strane tričiek nájdeme v okolí výstrihu šedý vertikálny pruh, na ktorom je umiestnená biela orlica. Poľsko bude biele tričká podľa potreby kombinovať s bielymi alebo červenými trenírkami a v rovnakom farebnom prevedení sú k dispozícií aj štulpne s logom amerického výrobcu.

Náhradné dresy sú červené a ich dizajn je veľmi podobný s hlavnými. Výstrih tentokrát nie je kontrastný a zostáva v červenej farbe. Logo spoločnosti Nike je podľa očakávania biele a na tričkách nájdeme aj diagonálny vzor zložený z horizontálnych pásikov, či malú bielu orlicu umiestnenú na zadnej strane.

K novým dresom povedal pár slov Pete Hoppin zo spoločnosti Nike: „Dizajn dresov bol inšpirovaný orlicou. Vieme, aká je pre Poľsko dôležitá, je to ich národný symbol, Poliaci sú naň hrdý a rovnako futbalisti ho nosia vo svojom znaku. Pred dvomi rokmi na EURE 2016 vo Francúzsku boli naše dresy príbehom o vzostupe orla, teraz je to o jeho vzlete do výšin. Poľsko je tím, s ktorým treba rátať vážne a za žiadnu cenu ho nemožno podceňovať.”

Zástupca spoločnosti Nike narážal vo svojom vyjadrení aj na aktuálne rebríčkové postavenie Poľska. Desiaty tím aktuálneho rankingu FIFA sa na záverečnom turnaji MS predstaví po 12-ročnej prestávke. Najväčšími úspechmi červeno-bielych sú dve tretie miesta zo šampionátov 1974 a 1982. V Rusku sa Poliaci predstavia v H skupine a ich súpermi budú Senegal, Kolumbia a Japonsko.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok