Dresy Arsenalu 2018/2019

2018/2019 Premier League Puma
Autor: Myso

Dnes si môžete prečítať o oblečení Arsenalu. Klub, na ktorého lavičke skončil po neuveriteľných 22 rokoch legendárny francúzsky tréner Arséne Wenger, v aktuálnej sezóne oblieka nemecká spoločnosť Puma, ktorá mu pripravila trojicu dresov.

Tradičné červeno-biele oblečenie bolo oficiálne predstavené ešte v priebehu mája. Na tričkách je použitý vzor označovaný v angličtine slovom “marl” (vhodný slovenský preklad som nenašiel). Biele rukávy sú na koncoch vyplnené červenými tenkými horizontálnymi prúžkami, na pleciach nájdeme tmavomodré emblémy nemeckého dodávateľa.

Partnerom klubu zostáva aj pre aktuálny ročník letecká spoločnosť Fly Emriates, na ľavom rukáve potom môžeme nájsť pozvánku na návštevu africkej krajiny Rwanda. Červeno-biele tričká majú zverenci nového španielskeho trénera Unaia Emeryho doplnené bielymi trenírkami a bielymi štulpňami. V ich vrchnej časti nájdeme tenké červené prúžky, ktoré tak ladia so vzorom použitým na rukávoch tričiek.

Náhradné tmavomodré dresy boli uvedené počas júna. Namiesto vzoru zloženého z prúžkov tentokrát na nich nájdeme malé bodky. Tie majú bordovú farbu a vypĺňajú hruď tričiek ako aj zvislé pruhy na rukávoch. Na hrudi sú sformované do písmena M symbolizujúceho časť rozostavenia v tvare WM, ktoré používal legendárny tréner Arsenalu Herbert Chapman.

Emblémy spoločnosti Puma ako aj partnera klubu Fly Emirates sú biele. Náhradné dresy budú mať futbalisti Arsenalu doplnené bordovými trenírkami, na ktorých je opäť použitý vzor “marl” kombinovaný s tmavomodrou. V malej časti je táto textúra zastúpená aj na horizontálnych pruhoch na rukávoch tričiek. Oblečenie kompletizujú tmavomodré štulpne s červeným prúžkom.

Tretie dresy prišli na rad v závere júla a bola pre ne zvolená kombinácia zelenej a tmavomodrej. Podobnú mal už Arsenal k dispozícií aj v minulosti, konkrétne v sezóne 1982/83, súčasná zelená je ale v o niečo bledšom odtieni. Tričká majú golierik doplnený v prednej časti tmavomodrým gombíkom. Na hrudi si je možné všimnúť bodkovanú textúru vytvarovanú pre zmenu do tvaru W, čo je opäť odkaz na minulosť klubu a zároveň doplnok k aktuálnym tmavomodrým dresom.

Do menej tradičnej zeleno-modrej kombinácie je ladený aj klubový znak, emblémy sponzora a dodávateľa oblečenia sú tmavomodré. Rukávy tričiek zdobia dva horizontálne pruhy v tmavomodrej farbe. Zelené tričká sú doplnené zelenými trenírkami a pruhovanými štulpňami. Tie majú dvojicu tmavomodrých pruhov vo vrchnej časti a rovnaký počet nájdeme aj v spodnej. Priestor medzi skupinami pruhov vypĺňa tmavomodré logo spoločnosti Puma.

Arsenal obsadil v minulej sezóne Premier League šiestu priečku, vďaka ktorej sa kvalifikoval do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. V nej sa stretne v skupine E s ukrajinskou Vorsklou Poltava, portugalským Sportingom Lisabon a azerbajdžanským FC Karabach. Doterajším najväčším úspechom klubu na európskej scéne je triumf v Pohári víťazov pohárov z roku 1994.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok