Náhradné dresy FC Barcelona 2018/2019

2018/2019 Nike Primera Division
Autor: Myso

Po včerajšom článku o hlavných dresoch FC Barcelona si dnes môžete prečítať pár riadkov o tých náhradných. Španielsky gigant sa v aktuálnej sezóne predstavuje proti modrým, či červeným súperom v žiarivých žltých dresoch označovaných v angličtine výrazom volt.

Americká spoločnosť Nike dodáva dresy 25-násobnému španielskemu majstrovi už 20 rokov. Toto pekné výročie sa rozhodli dizajnéri osláviť dresmi inšpirovanými jednou z najúspešnejších sezón v histórií katalánskeho klubu. Konkrétne sa jedná o ročník 2005/06, v ktorom Barca získala na domácej scéne double a zaknihovala aj svoj druhý zo súčasných piatich titulov v prestížnej Lige majstrov.

Aj náhradné barcelonske dresy sú vyhotovené v dizajnovom prevedení Nike Vapor. Tmavomodrý výstrih dopĺňa na zadnej strane katalánska vlajka Senyera. Na rukávoch nájdeme dvojicu pruhov v tradičných klubových farbách – modrej a červenej. Tvar pruhov sme si pritom mohli všimnúť už na viacerých dresoch od americkej spoločnosti Nike, keďže rovnaký vzor používa veľké množstvo mužstiev na štulpniach.

Podobne ako aj na hlavných pruhovaných dresoch, aj na tých náhradných nájdeme trojicu partnerov klubu – Rakuten, Unicef a Beko. Voltové tričká sú kombinované s trenírkami a štulpňami v rovnakej farbe. Štulpne sú doplnené vzorom použitým na rukávoch – modrým a červeným pruhom. Na prednej strane je na pruhoch umiestnené žlté logo spoločnosti Nike, pod pruhmi si môžeme všimnúť modrý nápis Barca.

Ako už bolo spomenuté v článku, medzi najväčšie klubové úspechy Barcelony patrí päť víťazstiev v Lige majstrov. Na európskej scéne bol klub štyrikrát úspešný aj v dnes už neexistujúcom Pohári víťazov pohárov, ktorý naposledy získal v ročníku 1996/97. Pre úplnosť ešte môžeme spomenúť, že Barcelona je aj trojnásobným víťazom Majstrovstiev sveta klubov (2009, 2011 a 2015).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok