Náhradné dresy Atlética Madrid 2018/2019

2018/2019 Nike Primera Division
Autor: Myso

Po včerajšom článku o hlavných dresoch Atlética Madrid dnes prichádzajú na rad náhradné. Aktuálneho španielskeho vicemajstra môžeme vidieť v tejto sezóne na súperových ihriskách v belasom prevedení.

Modrá farba bola súčasťou Atlética počas všetkých 115. rokov jeho existencie a veľmi často sa objavuje práve na jeho náhradnom oblečení. Pre tento ročník bola zvolená kombinácia belasej a fluorescenčnej oranžovej (ktorá sa na fotografiách javí skôr ako bledočervená až ružová, ale jej skutočný odtieň pekne vidno na videu).

Aj náhradné dresy Atlética sú v dizajnovom prevedení Vapor. Na rukávoch nájdeme tradičnú textúru aktuálneho oblečenia Nike v modrej farbe. Emblém výrobcu dresov i logo partnera Plus 500 sú v spomínanej žiarivej oranžovej, reklama na automobilku Hyundai zostala na ľavom rukáve v bielom.

Menším prekvapením bolo zaradenie modrých trenírok, ktoré sú len o niečo bledšie ako tie, predstavené k hlavným červeno-bielym dresom. Tieto však majú oranžový emblém amerického dodávateľa. Na modrých štulpniach je viditeľný horizontálny pruh vo fluorescenčnej oranžovej, pod ktorým sa nachádza nápis Atlético.

Aby rôznych odtieňov modrej nebolo málo, madridský klub už stihol odohrať v španielskej lige aj zápas v belasých trenírkach a štulpniach. Takto zladení nastúpili Los Colchoneros na stretnutie 1. kola novej sezóny, v ktorom remizovali na trávniku Valencie 1:1. Porovnanie belasých a modrých trenírok je na obrázkoch nižšie.

V článku k červeno-bielym dresom sme spomenuli klubové úspechy v domácej ligovej súťaži, teraz sa skúsme stručne pristaviť pri tých pohárových. Atlético získalo domáci Copa del Rey celkovo 10-krát, naposledy sa mu ho podarilo ukoristiť v roku 2013. Klub je tiež dvojnásobným držiteľom Španielskeho superpohára (1985 a 2014).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok