Tretie dresy Atlética Madrid 2018/2019

2018/2019 Nike Primera Division
Autor: Myso

Španielske Atlético Madrid pozná už aj svoje tretie dresy pre aktuálnu sezónu. Modré oblečenie určené pre zápasy v európskych pohárových súťažiach bolo oficiálne predstavené začiatkom septembra a Los Colchoneros v ňom už stihli odohrať aj svoj úvodný zápas skupinovej fázy Ligy majstrov.

Menším prekvapením bola farba dresov, keďže Atlético už má túto sezónu k dispozícií belasé. Tretie dresy madridského klubu sú v dvoch odtieňoch modrej farby. Tradičný pruhovaný dizajn je na prednej strane tričiek oživený leteckými zábermi hlavného mesta Španielska. Inšpiráciou pre vzhľad a farby nových tretích dresov sa stalo námestie Plaza de Cánovas del Castillo, ktoré sa nachádza na hlavnej madridskej triede a dominuje mu Neptúnova fontána. Práve na tomto mieste oslavujú fanúšikovia Atlética najväčšie klubové úspechy.

Samotný Neptún je označovaný ako boh mora a riek, čo predstavuje práve modrá farba dresov. Klubový znak, logo Nike i emblém partnera Plus 500 sú vyhotovené v žiarivej žlto-oranžovej, ktorá má pre zmenu symbolizovať odraz slnečných lúčov od trojzubca, čo bola práve Neptúnova zbraň, pomocou ktorej vyvolával búrky a zemetrasenia. Vyobrazenie zbrane nájdeme na zadnej strane dresov, pod výstrihom na oranžovom vertikálnom prúžku.

K tretím modrým dresom majú hráči Atlética k dispozícií svetlomodré trenírky, doplnené tmavomodrým logom Nike a modro-bielym klubovým znakom. Modré štulpne majú na prednej strane žltý emblém amerického dodávateľa doplnený nápisom Atlético. Ich vrchnej časti dominuje svetlomodrá farba.

V úvodnom stretnutí skupinovej fázy Ligy majstrov sa však madridskí futbalisti predstavili na pôde Monaca v modrých trenírkach. Celkovo sa tak jednalo už o šiestu verziu trenírok pre aktuálnu sezónu! Existencia červených sa dá pochopiť vzhľadom na minulosť i klubové farby. Kuriózne ale pôsobí trojica modrých – s červeným, oranžovým i bielym logom Nike, rovnako ako aj použitie svetlomodrých, aj belasých.

Spomínanú skupinovú fázu začali hráči Los Colchoneros víťazstvom 2:1 na pôde Monaca, vďaka ktorému sú priebežne na prvom mieste Skupiny A. Zvyšnými súpermi madridského klubu budú túto jeseň nemecká Borussia Dortmund a belgický majster Club Bruggy. Atlético je trojnásobným finalistom Ligy majstrov, trikrát dokázalo zvíťaziť v Európskej lige UEFA (2010, 2011, 2018) a za zmienku stojí aj triumf v PVP z roku 1962.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok