Dresy Betisu Sevilla 2018/2019

2018/2019 Kappa Primera Division
Autor: Myso

Aktualizované 13.7.2019 – špeciálne šachovnicové dresy

Šiestym tímom predchádzajúcej sezóny Primery Division bol sevillský celok Real Betis. Španielsky klub, ktorý koncom 60. rokov minulého storočia trénoval aj legendárny slovenský manažér Ferdinand Daučík, oblieka v aktuálnom ročníku talianska spoločnosť Kappa.

Betis má v prebiehajúcej sezóne k dispozícii trojicu dresov. Ich zaujímavosťou je, že im vo všetkých prípadoch dominuje klubová zelená farba, ktorá má však rôzne odtiene. Partnermi kráľovského tímu sú poisťovacia spoločnosť Reale Seguros a futbalový portál BeSoccer. Ich emblémy nájdeme na ľavom rukáve, resp. v ľavej časti trenírok.

Tradičné zeleno-biele pruhované dresy boli predstavené ešte v priebehu júla. Véčkový výstrih je tvorený bielo-zeleno-bielym vzorom doplneným v prednej časti zeleným trojuholníkom. Emblémy spoločnosti Kappa sú čierne, podobne ako aj čísla a menovky hráčov umiestnené vzadu na bielom pozadí. Výstroj kompletizujú zelené trenírky a štulpne s bielym pruhom.

Náhradné dresy sú tmavozelené a zaujmú najmä vďaka originálnej textúre, ktorú tvorí množstvo malých trojuholníkov. Tie majú rôzne odtiene zelenej farby a symbolizujú klubový znak Betisu, ktorý je vyhotovený v zlatom prevedení. Vnútornú stranu všetkých dresov vypĺňa nápis Manquepierda, čo je označenie klubovej filozofie vyjadrujúcej vášeň, životnú filozofiu a prepojenie fanúšikov, štadióna a samotného tímu.

Podobne ako klubový znak, aj emblémy talianskeho dodávateľa sú na dresoch prítomné v zlatej farbe. Tričká majú bledozelený véčkový výstrih, pričom bledozelené prúžky nájdeme aj na zakončeniach rukávov, bokoch tričiek i trenírok a rovnako aj vo vrchnej časti štulpní.

Uvedenie tretích dresov prišlo na rad v septembri a boli predstavené v známom mestskom mrakodrape Sevilla Tower. Oblečenie je venované priamo mestu, ktorého dominanty sú v modrom prevedení zobrazené v spodnej časti tričiek. Medzi vyobrazenými objektmi nechýba napríklad zvonica Giralda, veža Torre del Oro alebo most Puente de Triana.

Bledozelené dresy sú kombinované s kráľovskou modrou. Tá je prítomná na véčkovom výstrihu, zakončeniach rukávov i prúžkoch po bokoch tričiek a trenírok. Na treťom oblečení Betisu nájdeme aj emblém ďalšieho partnera klubu, ktorým je spoločnosť OTC Desks zaoberajúca sa trhom s kryptomenami.

Okrem spomínaného majstrovského titulu je klub aj dvojnásobným víťazom domáceho Copa del Rey (1977 a 2005). Na európskej scéne zatiaľ Real Betis výraznejší úspech nedosiahol. Zmeniť to môže túto sezónu, v ktorej pôsobí v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA.


Špeciálne šachovnicové dresy

V priebehu apríla predstavil kráľovský klub aj limitovanú edíciu špeciálnych dresov, ktoré sú 100% vyrobené z recyklovateľných materiálov. Talianska spoločnosť Kappa sa tak zaradila ku gigantom Nike a Adidas, ktorí svoje oblečenie taktiež produkujú s využitím recyklovaných plastových fliaš.

Betis sa v dresoch predstavil 21. apríla 2019 v súboji s Valenciou. Nové oblečenie zeleno-bielym šťastie neprinieslo, keď stretnutie 33. kola najvyššej španielskej súťaže prehrali tesne 1:2.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok