Dresy Villarrealu 2018/2019

2018/2019 Joma Primera Division
Autor: Myso

Po dlhšej pauze pokračujeme predstavovaním dresov klubov zo španielskej najvyššej súťaže. Dnes si môžete prečítať o oblečení Villarrealu, ktorý je piatym tímom minulej sezóny La Ligy a aktuálnym účastníkom skupinovej fázy Európskej Ligy UEFA.

Mužstvo s prezývkou Žltá ponorka oblieka domáca spoločnosť Joma, ktorá mu pre aktuálny ročník pripravila trojicu dresov. Hlavné sú v neodmysliteľnej žltej farbe, kombinované s tmavomodrou, ktorú nájdeme najmä v okolí výstrihu. Náhradné dresy kombinujú viacero odtieňov ružovej farby a tretie sú čierne, doplnené o zaujímavú červenú textúru na spodnej časti tričiek.

O prezentáciu dresov sa postarali futbalisti z troch rôznych tímov. Hlavné žlté predstavila letná akvizícia klubu Gerard Moreno, ktorý prišiel do Villarrealu z Espanyolu Barcelona. Náhradné ružové dresy potom odprezentovala hráčka ženského tímu Aixa Salvadorová a tretí čierny dres mal na sebe Juan Ramón Lara, ktorý je zástupcom tímu tvoreného hráčmi s mentálnym postihnutím.

Partnerom klubu je spoločnosť Pamesa, zaoberajúca sa výrobou keramiky. Tá má v regióne bohatú tradíciu, čo umocňuje aj pomenovanie miestneho štadióna, ktorý bol v roku 2017 premenovaný z El Madrigal na Estadio de la Cerámica. Zaujímavosťou je jeho kapacita, keďže pojme až 24 980 divákov, čo je takmer polovica všetkých obyvateľov mesta Villarreal.

Najväčším domácim úspechom Villarrealu je druhá priečka zo sezóny 2007/08. Na európskej scéne si klub pamätáme najmä vďaka semifinálovej účasti v Lige majstrov 2005/06. Dvojnásobný víťaz Intertoto Cupu (2003 a 2004) sa však už dokázal prebojovať aj trikrát do semifinále Európskej ligy, resp. Pohára UEFA. V aktuálnom ročníku sú jeho súpermi v skupinovej fáze škótsky Glasgow Rangers, rakúsky Rapid Viedeň a ruský Spartak Moskva.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok