Dresy FC Sevilla 2018/2019

2018/2019 Nike Primera Division
Autor: Myso

Po včerajšom článku o dresoch Realu Betis si dnes môžete prečítať o oblečení ďalšieho sevillského klubu. FC Sevilla sa v prebiehajúcom ročníku 2018/19 predstavuje v dresoch od spoločnosti Nike.

Španielsky klub pred novým ročníkom zmenil dodávateľa, keď americkú spoločnosť New Balance nahradil práve ďalší výrobca spoza veľkej mláky. Ten pripravil Sevillčanom trojicu dresov v tradičných farbách – bielej, červenej a čiernej.

Hlavné biele dresy sú doplnené červenými prúžkami v okolí výstrihu a po bokoch tričiek. Partnerom klubu je spoločnosť Playtika, zaoberajúca sa produkciou videohier. Na rukáve potom môžeme vidieť logo stávkovej spoločnosti Betfair. Tričká majú sevillskí futbalisti doplnené bielymi trenírkami s červeným prúžkom a tradičnými čiernymi štulpňami.

Náhradné oblečenie španielskeho klubu je v katalógovom prevedení Nike Revolution. Jeho vzhľad môže byť známy aj fanúšikom našej Fortuna ligy, keďže v rovnakých dresoch pôsobia vo svojej prvej sezóne medzi slovenskou elitou aj futbalisti ŠKF iClinic Sereď.

Červené tričká majú výrazné bordové rukávy. Po bokoch sú doplnené čiernymi prúžkami, ktoré pokračujú aj na červených trenírkach. Logo spoločnosti Nike je na tričkách čierne, zatiaľ čo na trenírkach a štulpniach pre zmenu biele. Štulpne sú navyše doplnené aj nápisom SFC, ktorý predstavuje klubovú skratku.

Treťou voľbou siedmeho celku predchádzajúcej sezóny La Ligy sú čierno-šedé dresy. Opäť sa jedná o katalógový model Nike Revolution. Tričká i trenírky sú tentokrát bez bočných prúžkov, šedé štulpne majú v prednej časti okrem emblému amerického dodávateľa opäť aj čierny nápis SFC.

Pre úplnosť treba dodať, že na všetkých z trojice dresov nájdeme v zadnej časti pod výstrihom nápis „Nunca nos redimos” – „Nikdy sa nevzdávame” spoločne s červeno-bielou vlajkou, ktorá má uprostred štylizované písmená SFC prevzaté z klubového znaku.

Oficiálny fanshop sevillského klubu ponúka na predaj žlté brankárske dresy Nike Park a čierne s označením Nike Gardien. Ako si však môžete všimnúť aj na tímových fotografiách, brankári Los Rojiblancos si v prebiehajúcej sezóne zachytali už aj v šedej a oranžovej verzii dresov Nike Promo.

FC Sevilla dosiahla svoj najväčší domáci úspech v roku 1946, kedy získala svoj jediný majstrovský titul. Klub je aj päťnásobným víťazom domáceho pohára Copa del Rey. Najväčším klubovým úspechom je však bezpochyby päť triumfov v Pohári a Európskej lige UEFA, čo sa doposiaľ nepodarilo žiadnemu inému celku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok