Tretie dresy Bayernu Mníchov 2018/2019

2018/2019 Adidas Liga majstrov
Autor: Myso

V závere augusta skompletizoval nemecký Bayern Mníchov predstavenie svojich dresov pre aktuálnu sezónu. Zverenci chorvátskeho trénera Nika Kovaća si v zápasoch najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže obliekajú šedomodré oblečenie.

Je to len po druhýkrát v histórií, čo má bavorský klub k dispozícií dresy v šedej farbe. Naposledy sme mohli Bayern vidieť v podobnom farebnom prevedení v rokoch 1998 – 2000, kedy si túto farbu zvolil v zápasoch európskych pohárov. Fanúšikovia 28-násobného nemeckého šampióna ale najlepšie spomienky na túto farbu nemajú, keďže ich miláčikovia mali šedé dresy oblečené aj v pamätnom finále Ligy majstrov v roku 1999, v ktorom prehrali s Manchestrom United 1:2 po dvoch góloch v nadstavenom čase.

Úradujúci nemecký majster sa prezentáciou tretích dresov zaradil do spoločnosti Realu Madrid a Manchestru United.  Aj tretie dresy Bayernu boli totiž vytvorené v spolupráci so spoločnosťou Parley a pri ich výrobe sa použil plastový odpad z oceánov.

Podobnosť s dresmi spomínaných veľkoklubov je aj v použitej textúre, ktorá je tvorená s krúžkov rôznych veľkostí. Oblečenie je doplnené tradičnými tromi prúžkami v bielej farbe, ktoré nájdeme na bokoch tričiek i trenírok a takisto aj vo vrchnej časti štulpní.

Bayern si vďaka minuloročnému titulu zabezpečil miestenku priamo do skupinovej fázy Ligy majstrov. V nej sú jeho súpermi holandský Ajax Amsterdam, portugalská Benfica Lisabon a grécky klub AEK Atény. Bavorský klub má po piatich odohraných zápasoch istý postup do jarnej vyraďovacej fázy. Mníchovský celok sa doteraz tešil z piatich ziskov “ušatej” trofeje (1974, 1975, 1976, 2001 a 2013).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok