Dresy Schalke 04 2018/2019

2018/2019 Bundesliga Umbro
Autor: Myso

Po oblečení nemeckého šampióna pokračujeme úradujúcim vicemajstrom. Schalke 04 pred aktuálnou sezónou zmenilo dodávateľa, keď domácu spoločnosť Adidas nahradil britský výrobca Umbro.

Klub z Gelsenkirchenu má k dispozícií trojicu dresov v takmer identických dizajnoch, ktoré sa líšia len rozdielnym tvarovaním výstrihu. Hlavné modré dresy majú svoj biely vymyslený naozaj zaujímavo – okrúhly výstrih je v prednej časti predlžený do špicatého zakončenia, čím nadobúda véčkový efekt.

Predná strana tričiek je pokrytá textúrou tvorenou lomenými čiarami v tmavšom odtieni modrej. Pri pozornejšom skúmaní si je možné všimnúť aj dvojice prekrížených náradí odkazujúcich na banskú minulosť mesta. Zakončenia rukávov sú lemované bielymi pruhmi so striebornými emblémami britského dodávateľa. Oblečenie dopĺňajú biele trenírky a modré štulpne so štvoricou bielych horizontálnych pruhov.

Pre náhradné dresy bola zvolená šedá farba. Tradičná klubová modrá je na dresoch v o niečo bledšom odtieni ako je tomu pri hlavnom oblečení. Výstrih má tentokrát v prednej časti šedú výplň a bledomodré pruhy nájdeme len po jeho bokoch.

Zakončenia rukávov sú v rovnakom dizajnovom prevedení ako v prípade modrých dresov – tentokrát je ale využitá kombinácia bledej modrej a belasej. K šedým tričkám nosia zverenci Domenica Tedesca najčastejšie šedé trenírky a šedé štulpne. Napriek tomu, že tieto dresy sú prezentované ako náhradné hráčske, zachytali si v nich už aj brankári, ktorí majú k dispozícií aj vlastné fialové oblečenie.

Uvedenie tretích dresov šesťnásobného nemeckého šampióna bolo sprevádzané reklamným sloganom Light it up” – „Rozžiarte to. Sú vyhotovené vo svetlom žltozelenom odtieni, ktorý sa označuje aj výrazom volt. Kontrastom sú tmavomodré prvky, ktoré nájdeme v okolí výstrihu i na zakončeniach rukávov, kde sú kombinované s tradičnou klubovou kráľovskou modrou.

Partnerom klubu z Gelsenkirchenu zostáva aj pre aktuálnu sezónu ruská ropná spoločnosť Gazprom. Všetky dresy majú na zadnej strane pod výstrihom uvedený klubový slogan „Wir lieben dich” – „Milujeme vás,” doplnený malým klubovým znakom.

Okrem prezentovaných prevedení nastúpili futbalisti Schalke v prebiehajúcej sezóne aj v iných farebných kombináciách. K modrým dresom majú v prípade potreby k dispozícií aj modré trenírky, tie sú využívané aj k náhradnému šedému oblečeniu a taktiež aj voltové dresy je možné doplniť tmavomodrými trenírkami.

Schalke získalo svoj posledný titul pred 60 rokmi, vicemajstrovskú pozíciu dokázalo zopakovať prvýkrát od sezóny 2009/10. Druhé miesto v lige poslalo klub z Gelsenkirchenu do skupinovej fázy Ligy majstrov, kde narazil v skupine D na portugalské Porto, turecký Galatasaray a ruský Lokomotiv Moskva. Pred posledným kolom je nemecký zástupca na druhej priečke a má už istotu postupu do jarnej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok