Dresy Borussie Dortmund 2018/2019

2018/2019 Bundesliga Puma
Autor: Myso

Nemecká Borussia Dortmund má v aktuálnom ročníku k dispozícií až kvarteto dresov. O troch, ktoré používa v zápasoch nemeckej Bundesligy, si môžete prečítať práve v tomto článku.

Hlavné žlto-čierne oblečenie z produkcie domácej spoločnosti Puma bolo predstavené ešte počas predchádzajúceho ročníka 2017/18. Hráči dortmundského celku sa v ňom prvýkrát predstavili 5. mája v stretnutí proti Mainzu. Rukávy žltých tričiek sú tvorené čierno-žltým vzorom označovaným slovom melange. Uprostred sú prerušené výrazným žltým pruhom, ktorý na ľavom rukáve vypĺňa logo automobilky Opel. Predná strana tričiek je doplnená jemným vzorom v tvare grafu srdcovej frekvencie. Na hrudi nájdeme fialový emblém dlhoročného partnera Borussie, chemickej spoločnosti Evonik.

Žlto-čierne tričká sú už tradične skombinované s čiernymi trenírkami s klubovým znakom a žltým logom spoločnosti Puma. Na žltých štulpniach sa nachádza štvorica čiernych pruhov rozdelená do dvoch skupín. Priestor medzi skupinami je vyplnený číslovkami – na pravej nájdeme 19-ku, na ľavej pre zmenu kombináciu nuly a deviatky. Štvorica číslic dáva dokopy rok založenia dortmundského klubu – 1909.

Náhradné čierne dresy boli predstavené počas leta. Žlto-čierny vzor melange pokrýva vrchnú časť tričiek a zasahuje aj do vrchnej časti rukávov. Tie sú opäť vyplnené hrubým horizontálnym pruhom v žltej farbe. Na prednej strane tričiek sa nachádza žltý emblém výrobcu dresov, klubový znak a logo partnera Evonik v bielej farbe.

Ako už býva pri oblečení futbalistov Borussie Dortmund zvykom, k náhradným dresom boli predstavené trenírky a štulpne v opačnom farebnom prevedení, ako to býva pri hlavných. Kombinácia žltých trenírok a čiernych štulpní však nemusí byť pri oblečení BVB pravidlom a Die Schwarzgelben budú podľa potreby voľne kombinovať všetky predstavené časti výstroja.

Uvedenie tretích dresov prišlo na rad v priebehu októbra, kedy sa futbalisti Borussie stretli v prípravnom stretnutí počas reprezentačnej prestávky s ďalším, pomerne známym, žlto-čiernym nemeckým klubom Alemaniou Aachen. Dortmundský klub nastúpil v tomto stretnutí v bordových dresoch, ktoré sú kópiou brankárskeho oblečenia.

Gólmani 8-násobného nemeckého majstra sa v sezóne najčastejšie predstavujú v zelenom a fialovom.

Borussia obsadila v predchádzajúcom ročníku nemeckej Bundesligy štvrtú priečku, keď ju vďaka lepším vzájomným zápasom predbehol rovnako 55-bodový Hoffenheim. Žlto-čierni si zahrali aj šestnásťfinále Európskej ligy UEFA, kde sa prebojovali vďaka tretiemu miestu v skupinovej fáze Ligy majstrov a v domácom pohári stroskotali taktiež v šestnásťfinále na kopačkách futbalistov Bayernu Mníchov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok