Hlavné dresy Bayeru Leverkusen 2018/2019

2018/2019 Bundesliga Jako
Autor: Myso

Piatym tímom minulého ročníka nemeckej Bundesligy bol Bayer Leverkusen. Účastníka skupinovej fázy a jarného šestnásťfinále Európskej ligy UEFA oblieka v prebiehajúcej sezóne domáca spoločnosť Jako.

K Leverkusenu neodmysliteľne patrí červená a čierna a tak nečudo, že práve tieto dve farby dominujú aj jeho aktuálnym hlavným dresom. Výrazným prvkom čiernych tričiek je vertikálny červený pruh, doplnený po bokoch tenkými bielymi pásikmi. Samotný stred pruhu je ešte potom oživený jedenástimi prúžkami v bledšom odtieni červenej, ktoré môžu symbolizovať počet hráčov na ihrisku, ale taktiež aj súvisieť s klubovou prezývkou.

Na vnútornej strane výstrihu nájdeme grafické znázornenie tribún a strechy domovského stánku Leverkusenu, ktorým je 30-tisícová BayArena. Zadnú stranu tričiek potom vypĺňa biely nápis Werkself, ktorý je spomínanou prezývkou hráčov Bayeru. Čierne tričká kompletizujú čierne trenírky a štulpne. Na nich je viditeľný červený pruh doplnený dvojicou nápisov – na prednej strane je to klubová skratka B04, vzadu je potom možné nájsť dodávateľa Jako.

 

Najlepším umiestnením Leverkusenu v Bundeslige je päť druhých miest. Naposledy sa futbalistom Bayeru podarilo skončiť na striebornej priečke v ročníku 2010/11. Farmaceuti sú okrem toho ešte trojnásobnými finalistami Nemeckého pohára DFB, pričom svoje finálové účasti pretavili do zisku trofeje len jediný krát – konkrétne v roku 1993.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok