Náhradné dresy Bayeru Leverkusen 2018/2019

2018/2019 Bundesliga Jako
Autor: Myso

Po včerajšom článku o hlavnom oblečení nemeckého Bayeru Leverkusen dnes prichádzajú na rad náhradné dresy. Farmaceuti sa v tomto ročníku predstavujú na ihriskách súperov v bielom prevedení.

Inšpiráciou pre nové oblečenie sa stali dresy z roku 1988, kedy futbalisti Leverkusenu zaznamenali svoj najväčší klubový úspech, keď dokázali triumfovať v Pohári UEFA. Vo finále hranom na dva zápasy bol ich súperom španielsky Espanyol Barcelona. Po prehre 0:3 na španielskej pôde dokázali zverenci holandského kormidelníka Jana Kaizera doma triumfovať rovnako 3:0 a vďaka úspešnému penaltovému rozstrelu (3:2) sa napokon tešili zo zisku druhej najprestížnejšej európskej trofeje.

Biele dresy Leverkusenu z finále Pohára UEFA 1988.

Leverkusen v tom čase obliekal slávnejší nemecký dodávateľ ako v súčasnosti. Spoločnosť Adidas vtedy futbalistom Bayeru pripravila biele dresy s diagonálnymi prúžkami v červenej a čiernej farbe. Práve tento prvok nájdeme aj na aktuálnom oblečení piateho tímu minulej sezóny, ktorý v prebiehajúcom ročníku oblieka nemecká spoločnosť Jako. Koncom 80. rokov bola tradičným sponzorom klubu z Leverkusenu farmaceutická spoločnosť Bayer, v súčasnosti dostala na dresoch prednosť poisťovacia skupina Barmenia.

Dresy majú čierny okrúhly výstrih doplnený na vnútornej strane logom k 30. výročiu veľkého pohárového triumfu. Čierne detaily nájdeme aj na zakončeniach rukávov. Na zadnej strane tričiek sa pod výstrihom opäť nachádza nápis Werkself symbolizujúci klubovú prezývku. Biele tričká sú doplnené najčastejšie bielymi trenírkami a bielymi štulpňami. Nové dresy päťnásobného nemeckého vicemajstra zaujmú aj použitým typom písma na číslach a menovkách. Ten vychádza z historických klubových nápisov a umocňuje tak spomienky na klubovú minulosť.

Futbalisti Bayeru sa v tejto sezóne už stihli predstaviť aj v belasých dresoch. Tie majú k dispozícií ešte od minulého ročníka, kedy boli až ich štvrtou voľbou. Zaujímavosťou je, že v rovnaký model v tom istom farebnom prevedení používajú tento rok aj brankári klubu z Leverkusenu.

Okrem spomínaného triumfu v Pohári UEFA z roku 1988 zaujal Bayer na európskej scéne aj v ročníku 2001/02, kedy sa prebojoval až do finále Ligy majstrov. V ňom nestačil na španielsky Real Madrid, ktorý zvíťazil 2:1 aj vďaka pamätnému voleju legendárneho francúzskeho reprezentanta Zinedina Zidana. Aktuálny ročník je Leverkusen ešte stále v hre o víťazstvo v Európskej lige UEFA. Po triumfe v základnej skupine A na neho v šestnásťfinále čaká ruský Krasnodar.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok