Dresy RB Lipsko 2018/2019

2018/2019 Bundesliga Nike
Autor: Myso

Na šiestom mieste v predchádzajúcom ročníku nemeckej Bundesligy skončil tím RB Lipsko. Klub, ktorý v máji oslávi len svoje 10. výročie založenia, oblieka v aktuálnej sezóne americká spoločnosť Nike.

Hlavné a náhradné dresy boli predstavené v priebehu júla. Podobne ako aj iné dresy z dielne amerického výrobcu v aktuálnom ročníku, aj dresy Lipska vychádzajú z dizajnového základu Vapor.

Biele tričká majú na rukávoch modernú textúru v červenej farbe. Partnerom klubu je aj vzhľadom na jeho názov výrobca energetických nápojov Red Bull. Biele tričká majú futbalisti Lipska doplnené červenými trenírkami a bielymi štulpňami.

Náhradné dresy sú vyhotovené v dvoch odtieňoch modrej farby a skombinované so žltou. Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza žltý nápis Die Roten Bullen, ktorý je prezývkou lipského mužstva.

Modré tričká majú futbalisti RB skombinované so žltými trenírkami a modrými štulpňami. Zatiaľ čo na trenírkach nenájdeme žiadne dizajnové doplnky, modré štulpne sú doplnené žltým pruhom s emblémom amerického výrobcu.

Okrem bielych a modrých dresov majú futbalisti Lipska k dispozícií aj čierne oblečenie. Tretie dresy boli predstavené v priebehu augusta a vychádzajú z katalógového modelu Nike Challenge II.

Čierne tričká sú v okolí výstrihu doplnené bielym prúžkom. Logo partnera Red Bull ako aj klubový znak sú vyhotovené v čierno-bielom prevedení. Čierne tričká dopĺňajú biele trenírky a čierne štulpne.

Lipsko si vybojovalo na jeseň účasť v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA, v ktorej ale skončilo na tretej priečke a tým pádom sa nekvalifikovalo do jarných bojov. Najväčším klubovým úspechom na domácej scéne je vicemajstrovská pozícia z ročníka 2016/17.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok