Dresy Juventusu Turín 2018/2019

2018/2019 Adidas Séria A
Autor: Myso

Po predstavení oblečenia mužstiev nemeckej Bundesligy sa presúvame na Apeninský polostrov. Prvý z článkov je venovaný úradujúcemu talianskemu majstrovi a obhajcovi domáceho pohára Juventusu Turín.

Hlavné dresy 34-násobného talianskeho majstra boli predstavené ešte v priebehu mája. Oproti minulej sezóne výrazne ubudol počet tradičných čiernych pruhov. Na prednej strane sú viditeľné len dva, vzadu nájdeme dokonca len jediný.

Partnerom klubu zostáva aj v aktuálnej sezóne americká automobilka Jeep. Zverenci Massimiliana Allegriho kombinujú pruhované tričká s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami.

Po tradičnom žlto-modrom oblečení z minulého ročníka sa dizajnéri nemeckej spoločnosti Adidas rozhodli pri náhradných dresoch Juventusu pre výraznú zmenu. Hráči turínskeho klubu sa v novej sezóne predstavujú na súperových ihriskách v kombinácií dvoch nezvyčajných farieb označovaných ako sezamová a hlinená.

Na zakončeniach rukávov tričiek nájdeme aj tradičné klubové farby – bielu a čiernu. Do čiernej je rovnako ladené logo partnera Jeep, klubový znak i emblémy spoločnosti Adidas.

Tretie dresy boli predstavené ešte v priebehu júla a sú určené pre zápasy v európskych pohárových súťažiach. Podobne, ako pri ďalších veľkokluboch, bola aj pri ich výrobe využitá spolupráca so spoločnosťou Parley, ktorá vyrába oblečenie z plastového odpadu zozbieraného pri čistení oceánov.

Tmavý dizajn kontrastuje so žiarivou žltou, ktorá je na oblečení zastúpená na troch prúžkoch charakteristických pre spoločnosť Adidas, klubovom znaku Juventusu a takisto aj logu partnera Jeep. V rovnakom prevedení sú vyhotovené aj trenírky a štulpne.

Gólmani Juventusu chytajú v brankárskom modeli Adidas Condivo 18. Detailnejšie si môžete prehliadnuť jeho zelenú verziu, okrem nej majú k dispozícii aj oranžové a červené oblečenie.

Juventus si vďaka majstrovskému titulu vybojoval účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Po triumfe v základnej skupine H sa vo februárovom šestnásťfinále stretne v atraktívnom zápase s Atléticom Madrid. Stará dáma je dvojnásobným víťazom najprestížnejšej európskej súťaže, naposledy sa z celkového triumfu tešila v roku 1996.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok