Dresy SSC Neapol pre európske pohárové súťaže 2018/2019

2018/2019 Kappa Liga majstrov
Autor: Myso

Taliansky SSC Neapol predstavil okrem trojice dresov používaných v domácej lige či pohári aj ďalšie dve sady oblečenia. Tie sú určené pre zápasy v európskych pohároch a môžete si o nich prečítať práve v tomto článku.

Špeciálne belasé a čierne dresy vychádzajú z dizajnu Kappa Kombat a opäť sú doplnené zvieracími motívmi. V obidvoch prípadoch sa jedná len o drobnú modifikáciu ligových dresov, v podstate jediným rozdielom je len použitie tzv. voltovej farby.

Na tradičných belasých dresoch je svetložltá farba zastúpená o niečo viac a nájdeme ju na pruhoch v okolí pliec, zakončeniach rukávov alebo vzadu na spodnej strane tričiek. Čoraz viac populárny svetlý odtieň žltej má rovnako svoje miesto aj vo vrchnej časti belasých štulpní.

Náhradné čierne dresy sú naopak do veľkej miery kópiou ligových a voltovú farbu na nich nájdeme len na emblémoch talianskeho dodávateľa, či číslach a menovkách hráčov. V ich prípade sa dokonca nevyskytuje ani na čiernych štulpniach, ktoré sú aj v európskych zápasoch kombinované s tradičnou klubovou belasou.

Kvôli pravidlám UEFA musel na dresoch ubudnúť počet sponzorov. Neapolskí futbalisti tak v pohárovej Európe robia reklamu len minerálnej vode Lete, ktorej logo sa nachádza na hrudi. Porovnanie dresov pre domáce a európske súťaže je na obrázku nižšie.

Neapol začal tento ročník v skupinovej fáze Ligy majstrov, kde boli jeho súpermi Paríž Saint-Germain, FC Liverpool a CZ Belehrad. Partenopei nazbierali 9 bodov, ktoré ich však vďaka horším vzájomným zápasom s anglickým celkom odsunuli až na tretiu priečku v skupine a na jar tak už pokračujú len v Európskej lige. V nej sa im v šestnásťfinále podarilo vyradiť švajčiarsky FC Zürich a ich ďalším súperom bude rakúsky celok Red Bull Salzburg.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok