Hlavné dresy Interu Miláno 2018/2019

2018/2019 Nike Séria A
Autor: Myso

Na štvrtej priečke v minulom ročníku Série A skončil milánsky Inter. Osemnásťnásobného talianskeho majstra oblieka v prebiehajúcej sezóne 2018/19 americká spoločnosť Nike.

Americký dodávateľ oslavuje tento ročník jubilejný 20. rok spolupráce s milánskym klubom a tomuto výročiu sú prispôsobené aj hlavné dresy Nerazzurri. Dizajnéri čerpali inšpiráciu zo sezón 1998/99 a 2010/11. V prvom prípade sa jednalo o dresy, ktoré začali 20-ročnú spoluprácu amerického dodávateľa s Interom, dresy zo začiatku aktuálneho desaťročia boli zase veľmi obľúbené medzi čierno-modrými fanúšikmi, keďže v danej sezóne sa jednalo o oblečenie pre úradujúceho talianskeho majstra, víťaza Ligy majstrov, či držiteľa titulu z Majstrovstiev sveta klubov.

Oblečenie je vyhotovené v dizajnovom prevedení Nike Vapor. Prednú a zadnú stranu tričiek pokrývajú neodmysliteľné modro-čierne vertikálne pruhy. Modré pruhy v spodnej časti prechádzajú do textúry symbolizujúcej klubový symbol, ktorým je had Il Biscione. Práve podobný vzor bol použitý aj v ročníku 2010/11, kedy boli modré časti pruhov oddelené od tých čiernych kosoštvorcami vytvárajúcimi hadovitý efekt.

Okrúhle výročie spolupráce Nike a Interu umocňuje aj použitie zlatej farby. V tej je na dresoch vyhotovené logo amerického dodávateľa, taktiež nápis Nerazzurri umiestnený na vnútornej strane výstrihu a rovnako aj hviezdička nad klubovým znakom.

Dlhoročným partnerom milánskeho klubu je talianska spoločnosť Pirelli, ktorá sa zaoberá produkciou pneumatík a v súčasnosti je aj minoritným vlastníkom Interu. Pruhované dresy sú tradične doplnené čiernymi trenírkami a čiernymi štulpňami so zlatými emblémami spoločnosti Nike. Vo vrchnej časti štulpní nájdeme aj horizontálny modrý pruh.

Brankári milánskeho klubu sa predstavujú v oblečení s dizajnovým názvom Gardien. K dispozícií ho majú v čiernom, zelenom, žltom i oranžovom prevedení.

Ako už bolo spomínané v článku, Inter má na svojom konte 18 majstrovských titulov. Milánsky klub sa 7-krát tešil aj z víťazstva v Talianskom pohári a je aj päťnásobným držiteľom Talianskeho superpohára.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok