Náhradné a tretie dresy Lazia Rím 2018/2019

2018/2019 Macron Séria A
Autor: Myso

V priebehu vlaňajšieho leta predstavilo talianske Lazio aj náhradné a tretie dresy pre aktuálnu sezónu 2018/19. Rimanov môžeme počas prebiehajúceho ročníka vídať aj v bielom a čiernom oblečení.

Na rozdiel od hlavných dresov, ktorým dominuje silueta orla, sú tie náhradné už v oveľa jednoduchšom dizajne. Spoločnosť Macron sa pri ich návrhu inšpirovala konkurenčnou značkou Puma a jej dresmi pre sezónu 1999/2000, ktorým dominoval výrazný belasý horizontálny pruh umiestnený na hrudi.

Náhradné dresy trochu prekvapili svojou farebnou kombináciou, keďže aj hlavné tričká sú do veľkej miery v bielom prevedení. Zvolené farby sa ale dajú chápať z dôvodu, že toto oblečenie je počas sezóny prvou voľbou Biancocelesti v zápasoch európskych pohárových súťaží.

Dresy Lazia Rím zo sezóny 1999/2000

Na vnútornej strane výstrihu nájdeme klubové motto „Noi L’amiamo e per lei combattiamo” – „Milujeme vás a bojujeme za vás.” Zadnú stranu potom vypĺňa belasý nápis SS Lazio. Biele tričká majú futbalisti z hlavného mesta Talianska skombinované najčastejšie s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami.

 

V prípade súbojov proti bielym či belasým protivníkom však majú Rimania k dispozícií aj kontrastné oblečenie, ktorým sú čierne dresy doplnené tradičnou belasou farbou.

Ich dizajn je zhodný s náhradnými bielymi a takisto aj pri nich je viditeľná inšpirácia predchádzajúcimi sezónami, v ktorých Rimanov obliekala nemecká spoločnosť Puma. V podobnej kombinácií s belasým horizontálnym pruhom na hrudi totiž Lazio nastupovalo aj pred 20 rokmi, v ročníku 1998/99.

Čierne dresy Lazia zo sezóny 1998/1999.

Podobne, ako už bolo spomenuté pri hlavných dresoch, aj na tie náhradné biele a čierne pribudli v priebehu sezóny emblémy partnerov klubu – stávkovej spoločnosti Marathon Bed a výrobcovi spotrebnej elektroniky Séleco. Čierne tričká sú doplnené trenírkami a štulpňami v rovnakej farbe.

Lazio si v aktuálnej sezóne zahrali skupinovú fázu Európskej ligy UEFA. V základnej skupine H sa Rimania umiestnili na druhom mieste za víťazným Eintrachtom Frankfurt a postúpili do jarného šestnásťfinále. V ňom už však nestačili na španielsku Sevillu, s ktorou vypadli po dvoch prehrách na nulu – 0:1 doma a 0:2 vonku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok