Hlavné dresy Paríža Saint-Germain 2018/2019

2018/2019 Ligue 1 Nike
Autor: Myso

Aktualizované 13.7.2019 – špeciálne dresy s logom katedrály Notre Dame

Po článkoch o oblečení z talianskej najvyššej súťaže sa presúvame do Francúzska. V krajine Galského kohúta triumfoval v minulom ročníku Paríž Saint-Germain, ktorý začiatkom mája 2018 predstavil svoje oblečenie pre aktuálnu sezónu 2018/19.

Výrobcom dresov je spoločnosť Nike, ktorá aj parížskemu klubu dodala oblečenie v dizajnovom prevedení Nike Vapor. Domáci štadión klubu Park Princov je známy počas zápasov svojou fantastickou ohlušujúcou atmosférou. Tú preniesli dizajnéri amerického výrobcu na dresy vo forme netradičného prevedenia červeného vertikálneho pruhu, ktoré má pripomínať zvukovú vlnu.

Na dresoch nájdeme opäť aj niekoľko zaujímavých detailov. Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa tradičný biely nápis Ici C’est Paris – Tu je Paríž a vzadu pod výstrihom je na červenom prúžku zlatý heraldický symbol ľalie, ktorý sa nachádza v klubovom znaku, ako aj na erbe hlavného mesta Francúzska. Modré tričká sú doplnené modrými trenírkami a modrými štulpňami.

Brankári francúzskeho klubu, medzi ktorými nechýba ani legendárny taliansky gólman Gianluigi Buffon, majú k dispozícií známy model Nike Gardien II. Najčastejšie sa predstavujú v jeho zelenej verzii, pár zápasov odchytali aj v oranžovom.

Paríž získal v predchádzajúcom ročníku všetky francúzske trofeje. Saint-Germain s 13-bodovým náskokom triumfoval v najvyššej francúzskej súťaži, po finálovom víťazstve nad Monakom (3:0) získal Francúzsky ligový pohár, podľa očakávania si poradil aj vo finále Coupe de France, kde zdolal štvrtoligistu Les Herbiers (2:0) a kvarteto triumfov zavŕšil vo francúzskom Superpohári, v ktorom zdolal opäť Monako (4:0).


Špeciálne dresy s logom katedrály Notre Dame

15. apríla 2019 vypukol v priestoroch strechy slávnej katedrály Notre Dame požiar, na ktorého uhasení pracovalo vyše 400 hasičov. Do zbierky prostriedkov na obnovu tohto rímskokatolíckeho chrámu sa rozhodol zapojiť aj francúzsky veľkoklub Paríž Saint-Germain. Ten 21. apríla nastúpil v stretnutí Ligue 1 proti AS Monako v špeciálnych dresoch, na ktorých bolo logo partnera klubu Fly Emirates nahradené vyobrazením katedrály. Tisíc dresov v limitovanej edícií bolo vypredaných v priebehu hodiny, čím klub prispel sumou 100 tisíc eur.

Parížsky celok v zápase zvíťazil 3:1 vďaka hetriku francúzskeho ostrostrelca Kyliana Mbappého.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok