Dresy Olympique Lyon 2018/2019

2018/2019 Adidas Ligue 1
Autor: Myso

Na bronzovej priečke skončil vo francúzskej Ligue 1 v predchádzajúcom ročníku Olympique Lyon. Sedemnásobný majster krajiny sa predstavuje v aktuálnej sezóne v dresoch od nemeckej spoločnosti Adidas.

O chvíľu to už bude rok, čo predstavil Lyon svoje hlavné biele dresy. Tie uzreli svetlo sveta v máji 2018 a vychádzajú z katalógového modelu Adidas Regista, v ktorom môžeme tento rok vidieť aj futbalistov nášho AS Trenčín. Lyon má oproti bielo-červenej verzii z katalógu horizontálny pruh a trojicu prúžkov po bokoch v modrej farbe.

Vnútorná strana výstrihu je červená a nachádza sa na nej biely nápis Nous Sommes L’Olympique Lyonnais – Sme Olympique Lyon. Päťnásobný víťaz domáceho pohára má biele tričká doplnené bielymi trenírkami s modrými prúžkami po bokoch a bielymi štulpňami, na ktorých sú tri prúžky umiestnené na červenom podklade.

Náhradné dresy Les Gones sú modré, doplnené oranžovými detailmi. Ich dizajn vychádza z dresov holandskej reprezentácie predstavených pred 30 rokmi na európskom šampionáte v Západnom Nemecku, ktoré boli známe svojou textúrou zloženou z kosodlžníkov a trojuholníkov.

V prípade Lyonu ale na dresoch chýbajú farebné prechody a samotný vzor je zvýraznený len tmavomodrými okrajmi geometrických objektov. Výstrih je v prednej časti doplnený modrým gombíkom, v modrej farbe sú takisto aj trenírky a štulpne, doplnené trojicou oranžových prúžkov.

V priebehu augusta prišli na rad aj tretie dresy, ktoré klub využíval najmä v zápasoch európskych pohárových súťaží. Oranžové oblečenie je v dizajnovom prevedení Adidas Condivo 18 a na jeho tvorbu bola využitá aplikácia miTeam, na ktorú odkazujú aj nápisy umiestnené na vnútornej strane výstrihu.

Lyon robí v domácej súťaži reklamu kórejskej automobilke Hyundai, zatiaľ čo na európskej scéne je na hrudi hráčov prezentovaná reklama na energetickú spoločnosť Veolia. Oranžové tričká majú Lyonskí futbalisti kombinované s oranžovými trenírkami a oranžovými štulpňami.

Brankári francúzskeho celku sa predstavujú v oblečení AdiPro 18, ktoré majú k dispozícií vo viacerých farebných prevedeniach. V galérií ponúkame pohľad na štyri z nich.

Lyon sa na jeseň predstavil v skupinovej fáze Ligy majstrov, kde neprehral ani jeden zápas. Po úvodnej výhre na trávniku víťaza skupiny Manchester City nasledovalo 5 remíz, ktoré zabezpečili francúzskemu klubu druhé miesto pred Šachťorom Doneck a Hoffenheimom. V osemfinále po bezgólovej remíze s Barcelonou však Olympique nezvládol odvetu a po vysokej prehre 1:5 sa rozlúčil s pohárovou Európou.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok