Dresy Girondins Bordeaux 2018/2019

2018/2019 Ligue 1 Puma
Autor: Myso

Posledným dielom zo seriálu predstavovania dresov francúzskych klubových celkov je Girondins Bordeaux. Šesťnásobný francúzsky šampión sa v pomaly končiacom ročníku 2018/19 predstavuje v oblečení značky Puma.

Hlavné dresy Les Girondins sú v tradičnej tmavomodrej farbe, ktorú dopĺňa biela. V nej sú vyhotovené pruhy na rukávoch, véčkový výstrih a takisto aj neodmysliteľný véčkový pruh umiestnený na hrudi. Pod týmto tradičným symbolom dresov Bordeaux sa tento ročník nachádza ešte ďalší véčkový pruh v bledšom odtieni modrej farby, naopak, na rukávoch nájdeme pre zmenu tmavšiu modrú, ktorá prechádza až do fialovej.

Zaujímavosťou aktuálneho oblečenia štvornásobného víťaza Coupe de France sú partneri, ktorí sú na každom z trojice dresov rozdielni. Na hlavných modrých sa nachádza logo energetickej spoločnosti Groupe Sweetcom. Vzadu nájdeme pod výstrihom biele logo mesta Bordeaux, ktoré vychádza z historického mestského erbu. Tmavomodré tričká sú doplnené trenírkami a štulpňami v rovnakom farebnom prevedení.

Bordeaux je už dlhé roky známe svojimi odvážnymi dizajnmi dresov a inak tomu nie je ani v aktuálnom ročníku. Náhradné biele oblečenie je skombinované s ružovou, ktorú na rukávoch dopĺňa aj tradičná klubová tmavomodrá. Tričká majú v prednej časti umiestnené vertikálne ružové pruhy. Tie sú na hrudi doplnené farebným prechodom do tvaru, ktorý má pripomínať tradičný klubový symbol – pruh v tvare písmena V.

Odvážny bielo-ružový dizajn dopĺňa aj nápadité logo siete reštaurácií Bistro Regént, ktoré je umiestnené na hrudi. V priebehu sezóny sa ale na oblečení futbalistov Les Girondins objavila aj reklama na taliansku automobilku Fiat. Zadnú časť tričiek vypĺňa pod výstrihom tmavomodrý nápis Bordeaux, bielo-ružové tričká sú skombinované s bielymi trenírkami s modrým pruhom a bielymi štulpňami.

Príjemným prekvapením pre klubových priaznivcov boli tretie dresy, ktoré sú odkazom na oblečenie zo sezóny 1995/96. V nej to Bordeaux na súpiske s menami ako Zinedine Zidane, Bixente Lizarazu, či Christophe Dugarry dotiahol až do finále Pohára UEFA. Futbalisti francúzskeho klubu si v spomínanom ročníku obliekali červené dresy s modrými vertikálnymi prúžkami z dielne japonského výrobcu Asics.

Rovnaký dizajn pre tretie oblečenie zvolila tento ročník aj nemecká spoločnosť Puma. Tá nezabudla v prípade tričiek ani na elegantné gombíky a do bielo-červenej kombinácie bol pretvorený aj klubový znak. Moderný nádych dresom dodávajú zakončenia vertikálnych pruhov, ktoré sú vytieňované do červenej farby. Na zadnej strane dostal priestor rok založenia klubu 1881.

Dresy Girondins Bordeaux zo sezóny 1995/96

V oficiálnom klubovom obchode nájdeme aj na konci ročníka žlté brankárske dresy, doplnené čiernymi pruhmi na rukávoch. Gólmani Bordeaux si v tomto ročníku zachytali aj v zelenom a takisto ich bolo možné vidieť aj v modrom oblečení zhodnom s hlavnými dresmi hráčov.

Bordeaux sa v prebiehajúcej sezóne dokázalo cez tri predkolá kvalifikovať do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. V konkurencii českej Slavie, ruského Zenitu a dánskej Kodane však obsadilo len tretiu priečku a nepostúpilo do jarných bojov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok