Dresy PSV Eindhoven 2018/2019

2018/2019 Eredivisie Umbro
Autor: Myso

Aktualizované 13.7.2019 – doplnené informácie o limitovanej edícii dresov

Po predstavení dresov klubov z najvyššej francúzskej súťaže sa presúvame do Holandska. Úradujúcim majstrom Eredivisie je PSV Eindhoven, ktorý v aktuálnej sezóne oblieka britská spoločnosť Umbro.

Hlavné dresy sú v tradičnom pruhovanom prevedení. Okrúhly výstrih tričiek je v prednej časti červený, zatiaľ čo na zadnej strane čierny, pričom tieto dve farby od seba oddeľujú malé biele plochy. Na červených častiach tričiek je viditeľná textúra s anglickým označením “marl.”

Partnerom klubu je holandská energetická spoločnosť Energie Direct NL, ktorej čierne logo je umiestnené na hrudi, na bielom podklade. Pruhované tričká majú futbalisti Eindhovenu doplnené čiernymi trenírkami a bielymi štulpňami, k dispozícií majú aj biele trenírky a červené štulpne.

Náhradné dresy boli predstavené ako prvé už v závere apríla 2018 a sú spomienkou na rok 1988, v ktorom Eindhoven 25. mája triumfoval v Európskom pohári majstrov. Futbalisti PSV vtedy vo finále zdolali po penaltovom rozstrele portugalskú Benficu Lisabon v bielych dresoch značky Adidas s belasými prúžkami.

Súčasné náhradné biele dresy majú belasými prúžkami pokrytú prednú stranu tričiek. Belasá farba je zastúpená taktiež na výstrihu a zakončeniach rukávov. Futbalisti 24-násobného holandského majstra majú biele tričká skombinované s bielymi trenírkami a štulpňami, alternatívou je belasá kombinácia.

Ako posledné boli v závere vlaňajšieho júla predstavené tretie dresy. Tie sú tmavomodré, no nájdeme na nich aj tradičné klubové farby. Tričká majú rukávy vyhotovené v bledšom odtieni modrej, prednú stranu výstrihu zdobí červeno-biely pruh, zakončenia rukávov sú takisto v červeno-bielom prevedení.

Okrem vyššie spomínaného hlavného partnera klubu sa na dresoch PSV nachádza aj odkaz na spoločnosť Philips. Tá stála za samotným vznikom klubu v roku 1913 a taktiež bola dlhoročným sponzorom na dresoch holandského celku. Na najnovšom oblečení sa jej emblém spoločne s odkazom na založenie klubu nachádza na ľavom rukáve.

Brankári sa tento ročník predstavujú najčastejšie vo fialových dresoch, k dispozícií ale majú aj žlté a zelené. Fialové tričká majú prednú časť vyplnenú textúrou zloženou z tenkých prúžkov, v prípade žltého a zeleného oblečenia je rovnaký vzor použitý pre zmenu na rukávoch.

Okrem spomínaných 24 holandských titulov má PSV na svojom konte aj deväť ziskov domáceho Pohára KNVB. V aktuálnom ročníku sa klub predstavil aj v Lige majstrov, kde však v skupine skončil v konkurencii FC Barcelona, Tottenhamu Hotspur a Interu Miláno na poslednej priečke, keď získal len 2 body za 2 remízy.


Limitovaná edícia dresov PSV Eindhoven

V poslednom kole nastúpili futbalisti PSV proti Heraclesu v limitovanej edícií dresov červenej farby. Tá vznika ako poďakovanie dlhoročnému partnerovi klubu, ktorým je spoločnosť energiedirect.nl. Jej logo sa od novej sezóny 2019/20 presunie na zadnú stranu tričiek.

Limitovaná edícia dresov je založená na katalógovom modeli Umbro Stadium a bolo jej vyrobených symbolicky len 1913 kusov. Číslo nebolo zvolené náhodne, jedná sa o rok založenia 24-násobného holandského šampióna.

PSV v poslednom zápase ligovej sezóny zdolal spomínaný Heracles 3:1 a skončil ročník na druhom mieste 3 body za majstrovským Ajaxom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok