Dresy Ajaxu Amsterdam 2018/2019

2018/2019 Adidas Eredivisie
Autor: Myso

Po majstrovskom Eindhovene si dnes môžete prečítať o oblečení Ajaxu Amsterdam. Holandský tím, ktorý je tento rok mimoriadne úspešný v prestížnej Lige majstrov, hráva v dresoch z dielne nemeckej spoločnosti Adidas.

Hlavné dresy Ajaxu boli predstavené v závere júna 2018 a sú v tradičnom prevedení – bielym tričkám dominuje výrazný vertikálny červený pruh. Ten je tento ročník pokrytý známou textúrou zloženou z kosodlžníkov a trojuholníkov, ktorá mala premiéru na európskom šampionáte 1988. Aj v prípade amsterdamského klubu sa však jedná len o zjednodušenú podobu s tmavočervenými okrajmi, žiadne farebné prechody tu tentokrát nenájdeme.

Tričká majú biely véčkový výstrih doplnený jemným červeným prúžkom. Zadnú stranu vypĺňa trojica bielych krížikov, ktoré sú prevzaté z amsterdamskej mestskej vlajky. Partnerom klubu zostala aj v tejto sezóne telekomunikačná spoločnosť Ziggo. Biele tričká s červeným pruhom majú futbalisti 33-násobného majstra Holandska doplnené tradične bielymi trenírkami a bielymi štulpňami s trojicou červených prúžkov.

Náhradné dresy vychádzajú z katalógového modelu Adidas Regista 18. Čierne tričká majú vo vrchnej časti výrazné zlaté panely, ktoré dopĺňa pod výstrihom horizontálny biely pruh. V bielom je vyhotovené logo spoločnosti Adidas i emblém klubového partnera Ziggo.

Klubový znak je ladený do čierno-bielej kombinácie, po stranách tričiek nájdeme tradičné tri prúžky v zlatej farbe. Na zadnej strane sa opäť nezabudlo na tri krížiky prevzaté z vlajky mesta Amsterdam. K čiernym tričkám majú futbalisti štvornásobného víťaza prestížnej Ligy majstrov k dispozícií čierne alebo zlaté trenírky a čierne, prípadne biele štulpne.

Brankári 18-násobného víťaza domácej pohárovej súťaže chytajú v modeli Adidas AdiPro 18, pričom najčastejšie sa predstavujú v jeho belasej verzii, ale vidieť ich bolo možné aj v šedom.

Ajaxu sa tento rok darí v Lige majstrov, do ktorej sa musel kvalifikovať cez troch súperov. Po vyradení rakúskeho Sturmu Graz, belgického Standardu Liége a ukrajinského Dynama Kyjev boli amsterdamskí futbalisti vyžrebovaní do E skupiny, z ktorej postúpili z druhého miesta. V jarných bojoch si potom na holandskom vicemajstrovi vylámali zuby favoriti Real Madrid a Juventus Turín, v boji o finále čaká na Ajax odveta s anglickým Tottenhamom Hotspur.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok