Dresy AZ Alkmaar 2018/2019

2018/2019 Eredivisie Under Armour
Autor: Myso

Tretiu priečku v predchádzajúcej sezóne najvyššej holandskej súťaže obsadil tím AZ Alkmaar. Dvojnásobný majster krajiny sa v aktuálnej sezóne predstavuje v dresoch od americkej spoločnosti Under Armour.

Hlavné dresy AZ sú červené a sú vyhotovené vo veľmi jednoduchom prevedení. Oživením je len zaujímavo tvarovaný výstrih s výrazným výrezom v tvare písmena V a vnútorná strana rukávov, ktoré sú vyhotovené v tmavšom odtieni červenej farby.

K červeným tričkám nosia futbalisti štvornásobného víťaza Pohára KNVB najčastejšie biele trenírky a biele štulpne. V ročníku sa však predstavili aj v kompletne v červenom.

Náhradné dresy Alkmaaru sú čierne a americkí dizajnéri pre ne zvolili už o niečo odvážnejší dizajn. Tmavú farbu dopĺňa svetlá žltá, ktorá je zastúpená na pruhu pod výstrihom a takisto aj na zakončeniach rukávov. K čiernym tričkám nosia futbalisti AZ najčastejšie čierne trenírky a štulpne.

Partnerom klubu je softvérová spoločnosť AFAS. Zdá sa, že v klube si tohto partnera mimoriadne cenia, pretože v zápasoch sa jeho logo objavuje okrem tradičného umiestnenia na hrudi tričiek aj nad klubovým znakom na tričkách a trenírkach, na obidvoch rukávoch a takisto aj nad číslami hráčov, keďže menovky sú umiestnené pre zmenu dole.

Treťou voľbou zverencov Johna van den Broma sú žlté dresy. Tie sú v okolí výstrihu a na koncoch rukávov doplnené tenkým čiernym prúžkom. Predná strana tričiek je navyše oživená horizontálnymi a diagonálnymi pruhmi v tmavšom odtieni žltej.

Žlté tričká si kombinujú futbalisti AZ hlavne s čiernymi trenírkami so žltým prúžkom a žltými štulpňami. V sezóne sa ale vzhľadom na farby svojho súpera predstavili aj v kombinácií s bielymi trenírkami.

Brankári chytajú v modrých a čiernych dresoch. Obidva sú kombinované so šedou, ktorú nájdeme v okolí výstrihu, na vnútornej strane rukávov a takisto aj na horizontálnom pruhu umiestnenom na zadnej strane.

Alkmaar sa vďaka bronzovej priečke z minulej sezóny tento ročník predstavil v druhom predkole EL UEFA, v ktorom však nestačil na kazašský Kairat Almaty. Najväčším klubovým úspechom na európskej scéne tak zostáva finálová účasť v Pohári UEFA z roku 1981, kedy sa z celkového triumfu tešil anglický Ipswich Town.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok