Dresy Sportingu Lisabon 2018/2019

2018/2019 Macron Portugalská liga
Autor: Myso

Po článku o lisabonskej Benfice dnes uzavrieme predstavovanie dresov z najvyššej portugalskej súťaže. Tretím tímom uplynulej sezóny bol Sporting Lisabon, ktorý sa v ročníku 2018/19 predstavuje v dresoch talianskej značky Macron.

Úradujúci víťaz Portugalského pohára hráva dlhé roky v tradičných zeleno-bielych dresoch a nič na tomto fakte sa nezmenilo ani v aktuálnej sezóne. Pruhované tričká majú výrazný biely golier, na hrudi je jeden zo zelených pruhov prerušený kvôli logu partnera, ktorým je portugalská mediálna spoločnosť NOS.

Zadná strana tričiek je prevažne zelená, kvôli lepšej čitateľnosti bielych čísiel. Vo vrchnej časti nájdeme biely nápis SCP predstavujúci skratku Sporting Club de Portugal. K pruhovaným tričkám nosia futbalsiti 18-násobného portugalského majstra čierne alebo biele trenírky, a čierne, prípadne pruhované štulpne.

Náhradné dresy sú tento ročník v šedej farbe, kombinované so svetlou zelenou. Prednú aj zadnú stranu vypĺňa šachovnicový vzor. Klubový znak je ladený do čierno-zelenej kombinácie a pod ním nájdeme názov klubu aj v slepeckom písme.

Na zadnej strane sa opäť nachádza klubová skratka SCP, pod ktorou má miesto reklama na pivnú značku Super Bock. Šedé tričká sú skombinované so šedými trenírkami a štulpňami, všetky časti výstroja dopĺňajú prúžky vo svetlozelenej farbe.

Sporting aj tento rok využíva tretie dresy, ktoré sú spomienkou na klubovú legendu Francisca Strompa a kópiou oblečenia, ktoré klub nosil ešte začiatkom 20. storočia.

Brankári sa počas sezóny predstavili v čiernych, bledozelených a šedých dresoch.

Sporting si vďaka úspechom z minulej sezóny tento ročník zahral skupinovú fázu Európskej ligy UEFA. V E skupine obsadil druhú priečku za víťazným Arsenalom, keď za sebou nechal ukrajinskú Vorsklu Poltava a azerbajdžanský FK Karabach. V jarnej časti však lisabonskí futbalisti vypadli so španielskym Villarrealom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok