Dresy Celticu Glasgow 2018/2019

2018/2019 New Balance Škótska Premier League
Autor: Myso

Dnešný článok bude venovaný oblečeniu už 50-násobného škótskeho majstra. Celtic získal jubilejný titul v tejto sezóne, keď dokázal úspešne obhájiť prvé miesto z ročníka 2017/18.

Škótsky celok hráva v končiacom sa ročníku v dresoch z dielne americkej spoločnosti New Balance. Hlavné dresy sú v tradičnom zeleno-bielom prevedení, pruhované tričká dopĺňajú biele trenírky a pruhované štulpne.

Pruhované tričká majú okrúhly výstrih doplnený v prednej časti zeleným gombíkom. Partnerom glasgowských futbalistov je stávková spoločnosť Dafabet, na zadnej strane nájdeme vo vrchnej časti pivnú značku Magners.

Náhradné dresy sú biele podľa vzoru vôbec prvého oblečenia, v akom sa katolícky klub predstavil po svojom založení v roku 1888. Biele tričká majú golierik doplnený zeleným prúžkom, v prednej časti opäť nechýba gombík.

Prednú i zadnú stranu tričiek pokrýva šachovnicová textúra v jemnej šedej farbe. Odkaz na históriu umocňuje aj použitie pôvodného klubového znaku v tvare kríža umiestnenom na zelenej kružnici.

Proti zeleno-bielym súperom sa futbalisti Celticu predstavujú v žiarivo žltých dresoch. Vrch prednej strany tričiek je vyhotovený v čiernej farbe, ktorá je od žltej oddelená prechodom z cik-cakovitých čiar.

Do kombinácie žiarivej žltej a čiernej farby je zladený aj klubový znak. Tretie oblečenie 38-násobného víťaza Škótskeho pohára dopĺňajú čierne trenírky a žlté štulpne.

Brankári škótskeho veľkoklubu sa v sezóne predstavujú v žltých, ružových a šedých dresoch.

Celtic sa vďaka majstrovskému titulu predstavil aj v predkolách Ligy majstrov. V nich sa mu ale nedarilo dostatočne a napokon glasgowskí futbalisti skončili len v skupinovej fáze EL UEFA. Z nej postúpili z druhého miesta do jarných bojov, kde ich vo vyraďovacej fáze zastavila španielska Valencia.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok