Dresy CZ Belehrad 2018/2019

2018/2019 Liga majstrov Macron
Autor: Myso

V C skupine základnej časti Ligy majstrov si v nedávno skončenom ročníku 2018/19 zahrala aj Crvena Zvezda Belehrad. Dresy tohto srbského tímu sú dobre známe aj slovenským fanúšikom, keďže ich mali možnosť vidieť v akcii v 3. predkole proti nášmu trnavskému Spartaku.

Už päťnásobného víťaza Srbskej Superligy obliekala v predchádzajúcej sezóne talianska spoločnosť Macron, ktorá mu pripravila trojicu dresov. Hlavné sú v tradičnom pruhovanom prevedení a dominujú im klubové farby – červená a biela.

Priestor medzi pruhmi vypĺňajú tenké zlaté prúžky, naopak zakončenia rukávov sú doplnené aj modrou farbou, ktorá tak v kombinácií s červenou a bielou vytvára trikolóru zo srbskej vlajky. Trenírky a štulpne sú k dispozícií v bielej a červenej farbe.

Náhradné dresy belehradského celku sú modré. Na hrudi nájdeme biely a červený horizontálnym pruh, na ktorom je umiestnený aj klubový znak, či emblém talianskeho dodávateľa.

Na zadnej strane sa pod výstrihom nachádza biely nápis FK Crvena Zvezda v cyrilike. Modré tričká majú belehradskí futbalisti doplnené modrými trenírkami a modrými štulpňami.

V priebehu sezóny sa futbalisti Crvenej Zvezdy predstavili aj v tretích dresoch. Tie sú červené a dopĺňajú ich biele prvky. Povrch dresov je pokrytý malými lesklými červenými hviezdičkami, ktoré súvisia s názvom klubu.

Partnerom belehradského klubu je ruská plynárenská spoločnosť Gazprom. Červené tričká mali futbalisti srbského majstra doplnené najčastejšie červenými trenírkami a štulpňami.

Ako vidno na tímových fotografiách, brankári si zachytali v žltom, modrom a bledozelenom, no k dispozícií mali aj oranžové dresy.

Po vyradení Trnavy sa Belehradčania prebojovali do skupinovej fázy Ligy majstrov cez rakúsky Red Bull Salzburg. V skupine dostali náročných súperov a v konkurencii Neapola, Liverpoolu a PSG dokázali získať len 4 body (domáce víťzastvo 2:0 nad Liverpoolom a domáca remíza 0:0 s Neapolom) a obsadili poslednú štvrtú priečku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok