Dresy Galatasaraya Istanbul 2018/2019

2018/2019 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Ďalším mužstvom, ktoré sa v predchádzajúcej sezóne predstavilo v skupinovej fáze Ligy majstrov je Galatasaray Instanbul. Medzičasom už 22-násobný turecký majster odohral kompletnú sezónu 2018/19 v dresoch z dielne americkej spoločnosti Nike.

Turecký majster sa pred začiatkom minulej sezóny vrátil k tradičnému zošívanému vzhľadu svojich dresov, ktoré sú vyhotovené v dizajnovom prevedení Nike Vapor. Dresom dominujú tradičné klubové farby – žltá a červená, pričom obidve sú zastúpené v tmavších odtieňoch. Zadná strana dresov je kvôli lepšej viditeľnosti čísiel a menoviek prevažne žltá.

Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza klubové motto „İlkerin ve enlerin takim” – „Prvý a najväčší tím,” ktoré je výrokom klubovej legendy a nekorunovaného kráľa Galatasarayu Metina Oktaya. Tričká majú 18-násobní víťazi Tureckého pohára doplnené väčšinou bielymi trenírkami a červenými štulpňami, v priebehu ročníka ale nastúpili aj v bielych štulpniach alebo červených trenírkach.

Náhradné dresy sú čierne, doplnené klubovou žltou a červenou. Prúžok na ľavom rukáve ako aj ľavá strana výstrihu sú žlté, zatiaľ čo na pravej strane sa pre zmenu nachádza červená farba. Dizajnéri amerického výrobcu toto rozdelenie dotiahli do detailov a zachovali ho aj na čiernych štulpniach.

Partnerom Galatasarayu je v domácej súťaži turecká developerská spoločnosť Nef, ktorej logo je umiestnené na prednej strane tričiek. Na štulpniach nájdeme emblém firmy Jeunesse, ktorá produkuje prípravky pre starostlivosť o pleť. V Lige majstrov robil turecký majster reklamu domácim aerolíniám Turkish Airlines.

Tretie dresy instanbulského zástupcu sú biele a vyniká na nich žltá textúra predelená výraznou bielou čiarou. Jedná sa o Bosporský prieliv, ktorý rozdeľuje nielen Európu od Ázie, ale taktiež aj samotné mesto Istanbul. Druhá klubová farba je zastúpená na embléme dodávateľa dresov, ako aj na hviezdičkách nad klubovým znakom.

K bielym tričkám nosili futbalisti Galatasaraya biele trenírky a biele štulpne s výrazným žltým pruhom umiestneným v ich vrchnej časti. Ako je vidno aj z tímovej fotografie, brankári tureckého majstra odchytali väčšinu ročníka v zelenej verzii dresu Nike Gardien.

Galatasaray obsadil v D skupine tretie miesto o bod pred Lokomotivom Moskva, vďaka čomu sa prebojoval do jarnej fázy Európskej ligy UEFA. Tam však turecký zástupca už nestačil na portugalskú Benficu (1:2 doma, 0:0 vonku) a z ďalších bojov vypadol.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok