Dresy AEK Atény 2018/2019

2018/2019 Capelli Sport Liga majstrov
Autor: Myso

Gréckym zástupcom v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži bol AEK Atény. 12-násobný majster krajiny, ktorý sa tešil v roku 2018 z titulu po dlhých 24 rokoch, obliekala v nedávno skončenej sezóne 2018/19 menej známejšia americká značka Capelli Sport.

Hlavné dresy aténskeho klubu sú v tradičnom žlto-čiernom prevedení. Žlté tričká majú v prednej časti tri výrazné vertikálne čierne pruhy, ktoré sú po bokoch doplnené tenšími. Zadná strana dresov je kompletne žltá, na pleciach nájdeme štyri čierne štvorce. Pruhované dresy mali futbalisti gréckeho zástupcu doplnené čiernymi trenírkami a čiernymi štulpňami.

Náhradné dresy 15-násobného víťaza gréckeho pohára sú čierne, doplnené žltými detailmi. Žltá je prítomná na originálne tvarovanom výstrihu, zakončeniach rukávov, či štvorici štvorcov na pleciach. K čiernym tričkám nosili aténski futbalisti žlté trenírky a štulpne, prípadne podľa potreby využívali čierne predstavené k hlavným pruhovaným dresom.

Proti žltým a čiernym súperom sa futbalisti AEK predstavili v modrých dresoch. Tie majú o niečo prepracovanejší dizajn ako náhradné čierne. Na tričkách si je možné všimnúť výrazný žltý golierik doplnený čiernym prúžkom a dvojicou modrých gombíkov. Zakončenia rukávov sú taktiež výraznejšie. Modré tričká dopĺňajú modré trenírky a modré štulpne.

Aténčania mali počas ročníka na dresoch viacero sponzorov. Partnerom klubu je Grécka organizácia futbalových prognostikov, ktorá sa na oblečení AEK prezentovala aj svojou stávkovou platformou Stoixima. Priestor dostala taktiež aj kampaň európskej futbalovej asociácie zameraná proti rasizmu.

Brankári aténskeho klubu chytali v oranžových a svetlozelených dresoch.

AEK dokázal v skupine E streliť v 6 zápasoch len dva góly a bez zisku jediného bodu obsadil posledné miesto. Gréckemu klubu sa v pohárovej Európe najviac darilo v roku 1977, kedy si zahral semifinále Pohára UEFA.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok