Dresy Šachtaru Doneck 2018/2019

2018/2019 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Skupinovú fázu Ligy majstrov si v predchádzajúcej sezóne zahral aj ukrajinský zástupca. Šachtar Doneck sa predstavil v oblečení z dielne americkej spoločnosti Nike.

Už dvanásťnásobný majster Ukrajiny sa rozhodol pred sezónou nezmeniť hlavné dresy. Tie sú naďalej čierno-oranžové s belasými detailmi v staršom dizajnovom prevedení Nike Vapor.

Partnerom klubu je už dlhšie obdobie korporácia SCM – System Capital Management. K pruhovaným tričkám nosia Baníci čierne trenírky a čierne štulpne s bielymi emblémami amerického dodávateľa.

Novinkou sú náhradné šedé dresy, na ktorých sa v originálnom pruhovanom dizajne striedajú dva odtiene tejto farby. Tradičná klubová oranžová je zastúpená na pruhu umiestnenom na zadnej strane tričiek pod výstrihom.

K šedým tričkám nosia 13-násobní víťazi domácej pohárovej súťaže šedé trenírky a šedé štulpne. V niektorých zápasoch sa predstavili ale aj v oranžových štulpniach s čiernym horizontálnym prúžkom.

Brankári Donecku chytajú v oblečení Nike Gardien, najčastejšie v jeho bledozelenej verzii, k dispozícií mali ale aj oranžovú.

Šachtar obsadil vďaka víťazstvu v Hoffenheime a trom remízam tretie miesto, keď v skupine F získal 6 bodov. V jarnej časti však vypadol v Európskej lige UEFA s Eintrachtom Frankfurt a nezopakoval tak veľký klubový úspech spred 10 rokov, kedy sa tešil z triumfu v Pohári UEFA.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok