Dresy CSKA Moskva 2018/2019

2018/2019 Liga majstrov Umbro
Autor: Myso

Súperom českej Plzne a druhým ruským zástupcom v skupinovej fáze Ligy majstrov bol aj tím CSKA Moskva. Ruského vicemajstra začala pred nedávno skončenou sezónou 2018/19 obliekať britská spoločnosť Umbro, ktorá nahradila nemecký Adidas.

Trinásťnásobný ruský a sovietsky majster dostal k dispozícií dresy v tradičných klubových farbách. Hlavné sú vyhotovené v zaujímavom prevedení, keď ich predná strana je prevažne červená, zatiaľ čo zadná pre zmenu modrá.

Partnerom klubu je energetická spoločnosť Rosseti. K červeno-modrým tričkám mali futbalisti CSKA k dispozícii modré trenírky a modro-červené štulpne.

Druhou voľbou zverencov bieloruského trénera Viktora Gončarenka boli biele dresy. Tie sa na prednej strane vyznačujú dvojicou vertikálnych pruhov v klubových farbách CSKA – modrej a červenej.

Na zadnej strane všetkých tričiek moskovského tímu sa nachádza pod výstrihom modro-červená hlava koňa súvisiaca s prezývkou mužstva. Biele tričká mali futbalisti CSKA doplnené bielymi trenírkami a modro-bielymi štulpňami.

Moskovský klub mal k dispozícii aj tretie dresy. Tie sú v netradičnej, no aj v minulosti často používanej kombinácii oranžovej a modrej farby. Hruď tričiek opäť zdobí logo partnera Rosseti, spodnú stranu vypĺňajú modro-oranžové diagonálne pruhy.

Oranžové tričká mali futbalisti víťaza Pohára UEFA z roku 2005 doplnené oranžovými trenírkami s modrými pruhmi po bokoch a modro-oranžovými štulpňami.

Brankári si v priebehu ročníka zachytali v čiernych, zelených a fialových dresoch. Jednotkou a zároveň kapitánom tímu je 111-násobný reprezentant Ruska Igor Akinfejev.

CSKA v skupine dvakrát prekvapil proti Realu Madrid, od ktorého nedostal ani gól a vyhral obidve vzájomné stretnutia (1:0 doma, 3:0 vonku). Ako však už bolo spomenuté v článku o dresoch Viktorie Plzeň, moskovský klub síce získal v skupine taktiež 7 bodov, no kvôli horším vzájomným zápasom s českým majstrom skončil na nepostupovom štvrtom mieste.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok