Tretie dresy FC Liverpool 2019/2020

2019/2020 New Balance Premier League
Autor: Myso

V závere júla boli predstavené aj tretie dresy FC Liverpool. Zverenci nemeckého trénera Jürgena Kloppa sa na ihriskách súperov budú okrem bielych dresov predstavovať aj v čiernom oblečení.

Čierne dresy sú skombinované s tyrkysovou farbou, ktorú americký výrobca označuje výrazom “tidepool”. Inšpiráciou pre túto farbu sa stal symbol Liverpoolu – vták Liverbird, ktorý sa nachádza na vežičkách jednej z najslávnejších mestských budov Royal Liver Building a taktiež ho v červenom prevedení nájdeme aj v klubovom znaku.

Liverbird na jednej z veží Liver Royal Building.

Prednú stranu tričiek pokrýva textúra zložená z farebných prechodov medzi tyrkysovou a šedou. Emblém spoločnosti New Balance ako aj klubový znak sú taktiež tyrkysové, logá partnerov Standard Chartered a Western Union pre zmenu zase biele. Oblečenie dopĺňajú čierne trenírky a čierno-tyrkysové štulpne.

V predchádzajúcich článkoch sme ešte nespomenuli brankárov. Tí chytajú v čiernych dresoch doplnených zlatými detailmi, alternatívou je svetlozelené oblečenie doplnené čiernou.

Liverpool sa stal v predchádzajúcom ročníku po finálovom víťazstve nad Tottenhamom už šesťnásobným víťazom Ligy majstrov. Predchádzajúce triumfy zaznamenal v rokoch 1977, 1978, 1981, 1984 a 2005. V aktuálnom ročníku sú súperom The Reds v skupinovej fáze taliansky Neapol, rakúsky Salzburg a belgický Genk.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok