Hlavné dresy Chelsea 2019/2020

2019/2020 Nike Premier League
Autor: Myso

V závere decembra pomaly pokračujeme v predstavovaní dresov anglických klubov pre aktuálnu sezónu 2019/2020. Londýnska Chelsea sa dočkala svojho nového oblečenia už v priebehu mája, kedy boli oficiálne uvedené nové hlavné dresy z dielne americkej spoločnosti Nike.

Nové oblečenie The Blues vzdáva poctu domovskému stánku Stamford Bridge, na ktorom klub pôsobí už od roku 1905. Tričká sú pokryté textúrou inšpirovanou tribúnami tohto 40-tisícového stánku. Tradičné farebné prevedenie potom dopĺňajú modré trenírky a biele štulpne s trojicou prúžkov v modro-červenej kombinácii.

Práve k tričkám sa viaže jedna zaujímavosť. Vďaka komplikovanej textúre je totiž v podstate každý dres jedinečný. Pri výrobe oblečenia je prakticky nemožné dosiahnuť, aby bola látka nastrihaná na všetkých dresoch rovnako. Preto pri porovnaní na viacerých záberoch majú hráči napríklad v okolí klubového znaku vždy inú časť originálnej textúry.

Partnerom klubu zostáva japonský výrobca pneumatík Yokohama Tyers, na rukávoch robia zverenci Franka Lamparda reklamu kórejskej automobilke Hyundai. Okrem spomínaných bielych štulpní majú hráči The Blues k dispozícii aj modré, brankári chytajú domáce stretnutia najčastejšie v oranžovom.

Chelsea obsadila v predchádzajúcej sezóne tretiu priečku v Premier League. Výrazný klubový úspech dosiahli hráči The Blues na európskej scéne, kde po druhýkrát získali trofej za víťazstvo v Európskej lige UEFA a aj vďaka tomuto triumfu sa kvalifikovali do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok