Štvrté dresy Chelsea 2019/2020

2019/2020 Nike Premier League
Autor: Myso

Chelsea sa tento rok dočkala aj štvrtého oblečenia. Americká spoločnosť Nike v priebehu decembra predstavila unikátne dresy, ktoré sú spomienkou na 50. výročie zisku prvého FA Cupu.

Dresy sú vytvorené v retro štýle, aby čo najviac pripomínali oblečenie z roku 1970. V ňom sa Chelsea dostala do finále FA Cupu, kde bol jej súperom Leeds United. 11. apríla sa vo Wembley zrodila remíza 2:2 a keďže rozhodnutie nepadlo ani v predĺžení, hrala sa aj finálová odveta. V nej sa 29. apríla na Old Trafford tešili napokon hráči The Blues, ktorí v netradičných modro-žltých dresoch zdolali Leeds 2:1 po predĺžení. O víťazstve vtedy rozhodol v 114. minúte stretnutia obranca David Webb, ktorý bol neskôr počas jari 1993 aj trénerom klubu zo Stamford Bridge.

Historickému vzhľadu sú prispôsobené aj emblémy výrobcu dresov a sponzorov. Tie sú vyhotovené len v o niečo tmavšom odtieni modrej a vďaka tomu sú na oblečení úplne nenápadné. Jediným moderným prvkom tak v podstate zostáva len žltý pruh, umiestnený na zadnej strane tričiek pod výstrihom. Retro vzhľad umocňuje aj historický klubový znak so žltým levom a nápisom CFC, či použitý font na číslach. Modré tričká sú doplnené modrými trenírkami so žltým prúžkom po bokoch a žltými štulpňami s dvojicou modrých pásikov.

Chelsea si svoj veľký klubový úspech pripomenie už 5. januára v treťom kole FA Cupu, v ktorom sa stretne s Nottinghamom Forest. The Blues získali najstaršiu klubovú futbalovú trofej celkovo osemkrát, naposledy sa im to podarilo v roku 2018.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok