Tretie dresy Chelsea 2019/2020

2019/2020 Nike Premier League
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike už tradične počas septembra predstavuje tretie dresy európskych veľkoklubov, ktoré sú určené pre pohárové stretnutia. Výnimkou nebol ani tento rok, kedy sme sa okrem iného dočkali aj uvedenia dresov londýnskej Chelsea.

Inšpiráciou pre tretie dresy sa stalo oblečenie z 90. rokov. Londýnsky klub v tom čase obliekala britská spoločnosť Umbro, ktorá mu pripravila aj netradičné šedo-oranžové dresy. Tie futbalisti The Blues používali v rokoch 1994 až 1996 a stali sa základom pre nové čierno-oranžové farebné prevedenie. Táto kombinácia pritom nie je na dresoch 7-násobného majstra úplnou neznámou, v minulosti ju použila aj nemecká spoločnosť Adidas pre náhradné dresy v sezóne 2010/11.

Okrem použitých farieb pripomína deväťdesiate roky minulého storočia najmä výstrih, ale aj retro logo spoločnosti Nike, ktoré je okrem tradičnej “fajočky” doplnené aj nápisom. Klubový znak je vyhotovený v čierno-bielom prevedení, rovnako je to aj v prípade emblémov partnerov klubu, ktorými sú japonská spoločnosť Yokohama Tyers a kórejská automobilka Hyundai. V Lige majstrov nájdeme na dresoch len jediného sponzora, rukávy vypĺňajú tradičné logá najprestížnejšej európskej súťaže. Čierne tričká sú doplnené čiernymi trenírkami a čiernymi, prípadne oranžovými štulpňami.

K štýlovým hráčskym čiernym dresom boli predstavené aj brankárske. Tie sú pre zmenu vo svetlom prevedení, no kvôli farbám súperových dresov si gólmani Chelsea zachytali v Lige majstrov v už aj skôr spomínaných oranžových či zelených dresoch. Keďže tento článok vzniká až v závere roka, môžeme si pripomenúť, že Chelsea dokázala postúpiť zo základnej skupiny H, keď nazbierala rovnaký počet bodov ako španielska Valencia a odsunula na tretie miesto holandský Ajax. Štvrtým do partie bolo francúzske Lille.

Chelsea si vďaka postupu zo základnej skupiny zahrá na prelome februára a marca osemfinále, v ktorom jej žreb prisúdil nemecký Bayern Mníchov. The Blues získali ušatú trofej zatiaľ jediný krát, keď v roku 2012 dokázali vo finálovom penaltovom rozstrele zdolať práve bavorský veľkoklub.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok