Dresy Tottenhamu Hotspur 2019/2020

2019/2020 Liga majstrov Nike Premier League
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike v priebehu leta predstavila trojicu nových dresov pre Tottenham Hotspur. Hlavné biele a náhradné tmavomodré dresy boli predstavené ešte počas júla, tretie belasé potom prišli na rad v priebehu septembra.

Hlavné biele dresy majú veľmi jednoduchý dizajn. Na tričkách je umiestnený tmavomodrý véčkový výstrih, na ktorom sú pri detailnejšom pohľade viditeľné nápisy Spurs. V tmavomodrej sú vyhotovené aj zakončenia rukávov ako aj vertikálny pruh, ktorý nájdeme na zadnej strane pod výstrihom.

Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa klubové motto: „To dare is to do.” Partnerom klubu zostáva aj v aktuálnej sezóne ázijská poisťovacia spoločnosť AIA. Biele tričká sú už tradične doplnené tmavomodrými trenírkami a bielymi štulpňami, na ktorých nechýbajú tmavomodré nápisy Spurs.

Náhradné dresy sú tmavomodré a taktiež sú vyhotovené v pomerne jednoduchom dizajne. Ten oživuje žiarivo fialová textúra, ktorá je vytvorená striedaním diagonálnych nápisov Spurs. Textúru nájdeme na prednej strane tričiek priamo pod výstrihom, vzadu je to presne naopak, keď je umiestnená v spodnej časti. Vnútornú stranu výstrihu opäť vypĺňa klubové motto, tentokrát je to ale jeho latinská verzia „Audere est Facere.”

Tottenham aj túto sezónu používa viacero verzii svojich tmavomodrých trenírok. Tie pre náhradné dresy sa líšia oproti hlavným len vo vzhľade pásu, ktorý vypĺňajú biele bodky. Tmavomodré štulpne majú fialové pruhy, na ktorých sú umiestnené biele logá spoločnosti Nike, pod nimi nájdeme biele nápisy Spurs.

Spomienkou na štýl z 90. rokov sú tretie belasé dresy. Tie majú elegantný tmavomodrý golierik s belasým pruhom, ktorý je v prednej časti doplnený dvomi gombíkmi. Takisto aj logo Nike je doplnené názvom americkej spoločnosti a korešponduje tak s emblémom používaným niekedy v období pred 25 rokmi.

Spurs používajú belasé dresy na ihriskách súperov od 80. rokov, v minulosti v tejto farbe dokonca vyhrali FA Cup v roku 1984. Aktuálne oblečenie dopĺňajú belasé trenírky a belasé štulpne. Tie majú vo vrchnej časti umiestnený tmavomodrý pruh, ktorý kopíruje dizajn goliera na tričkách.

Brankári londýnskeho klubu majú k dispozícii dva dizajny dresov v rôznych farebných odtieňoch. V domácej súťaži väčšinou nosia tyrkysovú (Nike ju označuje ako jade – nefritovú), žltú alebo čiernu verziu katalógového modelu GEN M.

Na európskej scéne je to potom špeciálny dizajn dresov inšpirovaný 90. rokmi v oranžovo-žltej a zeleno-fialovej kombinácii.

Tottenham obsadil v predchádzajúcej sezóne Premier League 4. priečku, vďaka ktorej si zabezpečil účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. V nej na jeseň obsadil v konkurencii Bayernu Mníchov, Olympiakosu Pireus a CZ Belehrad postupovú druhú priečku. Vo vyraďovacej fáze je súperom Kohútov nemecký zástupca RB Lipsko.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok