Dresy Arsenalu 2019/2020

2019/2020 Adidas Premier League
Autor: Myso

Rok 2019 znamenal aj koniec päťročného partnerstva spoločnosti Puma a londýnskeho Arsenalu. Kanonierov oblieka v aktuálnej sezóne nemecká značka Adidas, ktorej logo sa na dresy 13-násobného anglického majstra vracia po 25-ročnej prestávke.

K predstaveniu hlavných červeno-bielych dresov došlo v prvý júlový deň minulého roka. Tričká majú výrazný biely véčkový výstrih doplnený červeným pruhom s tmavomodrým lemovaním a v podobnom vzore sú vyhotovené aj zakončenia rukávov. Tradičné tri pruhy, ktoré neodmysliteľne patria k značke Adidas, nájdeme na červenom podklade medzi výstrihom a plecami.

Partnerom klubu zostáva aj pre ďalšiu sezónu letecká spoločnosť Fly Emirates, podobne ako v ročníku 2018/19 nechýba na ľavom rukáve ani nápis Visit Rwanda. Oblečenie kompletizujú biele trenírky s trojicou červených prúžkov po bokoch a biele štulpne. Ich stred vypĺňa opäť červený pruh, doplnený tmavomodrými okrajmi, so skratkou klubu AFC a logom spoločnosti Adidas.

Spomienkou na začiatok 90. rokov sú náhradné dresy, ktoré sú novým spracovaním na jednej strane milovaného, na druhej zase nenávideného dizajnu Bruised Banana. Známe oblečenie s cikcakovitou textúrou a farebnými prechodmi nosili hráči Gunners na súperových ihriskách v rokoch 1991 – 1993. Tentokrát je vzor umiestnený v diagonálnom smere a farba pruhov je zjednodušená len na odtiene žltej.

Na tričkách nájdeme tmavomodrý okrúhly výstrih, od ktorého sú smerom na rukávy umiestnené tradičné tri pruhy. Emblémy partnerov sú podobne ako logo spoločnosti Adidas v tmavomodrom prevedení. Klasický vzhľad náhradného oblečenia dopĺňajú tmavomodré trenírky so žltými prúžkami po bokoch a pre zmenu žlté štulpne doplnené tmavomodrými prvkami.

Porovnanie súčasného dizajnu s oblečením zo začiatku 90. rokov.

Aj na tretích dresoch nájdeme tradičné náhradné farby Arsenalu. Tentokrát im ale dominuje modrá farba, ktorá je doplnená žltou a čiernou. Okrúhly výstrih tričiek je na bokoch a zadnej časti v čiernej farbe a vypĺňa ho tenký žltý prúžok. Podobný vzor je znovu zvolený aj na zakončeniach rukávov. Zmena nenastala ani na umiestnení tradičných troch pruhov, ktoré sú opäť medzi výstrihom a plecami.

Podobne ako v prípade oblečenia od spoločnosti Puma, aj na tohtoročných tretích dresoch je klubový znak v netradičnom farebnom prevedení, tentokrát čierno-žltom. V rovnakej podobe ho nájdeme aj na čiernych trenírkach, ktoré po bokoch lemuje trojica žltých prúžkov. Tmavomodré štulpne sú vyhotovené v presne opačnom farebnom garde ako to bolo spomenuté pri žltých.

Brankári chytajú v oblečení s dizajnovým označením AdiPro 19. K dispozícii majú belasú verziu, kombinovanú s bielou, ďalej tyrkysovú farbu (výrobca ju označuje ako Utility Green), ktorá je doplnená žltou a treťou voľbou je svetlozelená, kde pre zmenu nájdeme logo partnera a tradičnú trojicu pruhov v čiernej.

Arsenal obsadil v minulej sezóne Premier League piatu priečku, vďaka ktorej sa kvalifikoval do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. V nej dokázal vyhrať svoju základnú skupinu, no v šestnásťfinále vypadol s gréckym Olympiakosom Pireus, keď v odvete inkasoval rozhodujúci gól v záverečnej minúte predĺženia.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok