Náhradné a tretie dresy Manchestru United 2019/2020

2019/2020 Adidas Premier League
Autor: Myso

V priebehu júla a augusta predstavila nemecká spoločnosť Adidas nové náhradné a tretie dresy Manchestru United. Červení diabli sa súperových ihriskách predstavujú v netradičnej farbe pripomínajúcej piesok a taktiež čierno-oranžovej kombinácii, ktorú si vyskúšali už aj v ročníku 2015/16.

Farbu náhradných dresov označil samotný klub v tlačovej správe ako “savannah-toned.” Povrch tričiek je pokrytý pieskovou textúrou, ktorá je inšpirovaná ulicami mestskej štvrti Northern Quarter. Kontrastom k svetlej farbe je čierna, v ktorej je vyhotovený okrúhly výstrih, zakončenia rukávov i tradičné tri pruhy charakteristické pre značku Adidas.

Na ľavom boku sa nachádza malý nápis s názvom klubu. Pieskové tričká sú doplnené čiernymi trenírkami s pieskovými pruhmi na bokoch a štulpňami, ktorým pre zmenu opäť dominuje bledšia farba. Ich prednú stranu vypĺňa názov klubu, vzadu nájdeme čierny emblém spoločnosti Adidas.

Tretie oblečenie je čierne, skombinované s oranžovou. Dresy sú spomienkou na 110. výročie prvého víťazstva Manchestru United v FA Cupe. The Red Devils ho dosiahli v roku 1909 v drese s Lancasterskou ružou (Red Rose of Lancaster), ktorá je v súčastnosti súčasťou viacerých vlajok alebo znakov a to aj mimo Britských ostrovov. Povrch tričiek je tak symbolicky pokrytý tmavošedými ružami.

Partnermi United zostali v tejto sezóne americká automobilka Chevrolet a nábytkárska spoločnosť Kohler. Na ľavom boku tričiek nájdeme oranžový nápis 110 Years – Manchester Rose – 1909-1919. Do oranžovo-čiernej kombinácie je zladený aj klubový znak. Tradičné tri pruhy pôsobia nenápadným dojmom, keď sú na tričkách, trenírkach i štulpniach v tmavošedom prevedení a takmer splývajú s čiernym podkladom.

V článku o hlavných červených dresoch sme spomenuli aj netypické fialové oblečenie brankárov. Tí v aktuálnej sezóne chytajú aj v dvoch ďalších farbách. V rovnakom dizajne Adi Pro 2019 majú k dispozícii aj čierny a svetlozelený dres.

Manchestru patrí v prerušenej sezóne momentálne so ziskom 45 bodov piata priečka v Premier League a doma môže zamiešať karty aj v FA Cupe, kde ho vo štvrťfinále čaká Norwich. Zverencom nórskeho trénera Ole-Gunnara Solskjæra sa darí aj v Európskej lige UEFA, kde s veľkou pravdepodobnosťou postúpia do štvrťfinále, keďže prvý osemfinálový zápas na pôde rakúskeho LASK Linz vyhrali presvedčivo 5:0.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok