Náhradné dresy FC Barcelona 2019/2020

2019/2020 Nike Primera Division
Autor: Myso

Začiatkom júla minulého roka boli oficiálne predstavené náhradné dresy FC Barcelona pre aktuálnu sezónu 2019/20. Žlté oblečenie je oslavou 40. výročia založenia klubovej mládežníckej akadémie La Masia, ktorou prešli aj súčasné či bývalé klubové ikony vrátane Lionela Messiho, Xaviho, Andersa Iniestu, Pepa Guardiolu, či Carlesa Puyola.

Inšpiráciou pre nové náhradné dresy sa stalo symbolicky oblečenie z roku 1979, kedy sa Barcelona na súperových ihriskách predstavovala v žltých tričkách s výrazným červeno-modrým diagonálnym pruhom. Ten je na súčasných barcelonských dresoch prerušený na hrudi, kvôli umiestneniu emblému japonskej spoločnosti Rakuten. Americkí dizajnéri sa pohrali aj so zakončením rukávov, na pravom nájdeme modrý pruh, na ľavom pre zmenu červený. Moderný véčkový výstrih dopĺňa na zadnej strane tradičná katalánska vlajka Senyera.

Na ľavom rukáve opäť nechýba emblém tureckého partnera Beko, ktorému robí na zadnej strane tričiek spoločnosť logo humanitárnej organizácie Unicef. Na prezentačných fotografiách dresy pôsobia trochu matným dojmom, v zápasoch však bolo vidno, že sa jedná o žiarivú žltú farbu. V tej sú vyhotovené aj trenírky a štulpne. Práve na nich nájdeme opäť dvojicu pruhov v tradičných klubových farbách, uprostred vrchného modrého je umiestnené žlté logo spoločnosti Nike, červený vypĺňa klubová prezývka Barça.

Náhradné dresy Barcelony z roku 1979.
Náhradné dresy Barcelony z roku 1979.

Barcelonu sme mali možnosť v minulej sezóne vidieť tradične aj v zápasoch Ligy majstrov. Blaugranas dokázali vyhrať svoju základnú skupinu a cez Olympique Lyon a Manchester United sa prebojovali až do semifinále. Tam vystavil zverencom Ernesta Valverdeho stopku neskorší víťaz celej súťaže FC Liverpool, ktorý po vysokej prehre 0:3 v prvom zápase dokázal doma zvrátiť nepriaznivý stav a postúpil vďaka víťazstvu 4:0.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok