Štvrté dresy FC Barcelona 2019/2020

2019/2020 Nike Primera Division
Autor: Myso

Septembrové predstavenie tretích zelenomodrých dresov FC Barcelona nebolo tým posledným v roku 2019. V priebehu novembra sme sa dočkali aj uvedenia štvrtých dresov, ktoré má priebežný líder najvyššej španielskej súťaže k dispozícii vôbec po prvýkrát vo svojej histórii.

Dresy sú oslavou katalánskej vlajky Senyera, ktorá dlhé roky neodmysliteľne patrí k oblečeniu Barcelony a býva na ňom zobrazená v rôznych podobách. Na súčasných štvrtých dresoch je zastúpená vo forme štyroch diagonálnych červených pruhov umiestnených na žltom podklade. Pruhy pôsobia vďaka grafickému efektu tak, ako keby boli na tričkách namaľované štetcom.

Z nových dresov mal radosť aj barcelonský záložník Sergi Roberto, pre ktorého je cťou nosiť dresy s katalánskou vlajkou. K tej má veľmi pozitívny vzťah aj vďaka šiestim stretnutiam, ktoré odohral za katalánsku reprezentáciu. Tá nie je súčasťou organizácií FIFA či UEFA a za posledných päť rokov odohrala len dve stretnutia. Naposledy zdolala v marci 2019 v priateľskom zápase Venezuelu 2:1.

K štvrtému oblečeniu Barcelony si ešte povedzme, že je doplnené žltými trenírkami a pruhovanými štulpňami. Na tých nájdeme opäť kvarteto červených pruhov umiestnených na žltom podklade. Medzi druhým a tretím si môžeme všimnúť modré logo spoločnosti Nike, tretí vypĺňa žltý nápis Barça.

Ako už bolo spomenuté v úvode, Barcelona je priebežným lídrom La Ligy, v ktorej 27 zápasoch nazbierala doteraz 58 bodov. Súťaž by sa po prerušení kvôli pandémii vírusu Covid-19 mohla opäť rozbehnúť v priebehu júna. Nateraz posledný zápas odohrali Blaugranas 7. marca, keď si gólom Messiho poradili s Realom Sociedad najtesnejším rozdielom 1:0.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok