Čo týždeň dal 13/2020

Čo týždeň dal
Autor: Myso

V tradičnom čase pokračuje svojim trinástym dielom týždenník. Dnes si porovnáme ako vyzerajú dresy európskych klubov, ktoré v priebehu leta vymenili svojich dodávateľov, pozrieme sa do Argentíny, kde si na začiatok 90. rokov zaspomínal tím Boca Juniors, oslávime štrnáste narodeniny Classic Football Shirts a odhalíme zmeny týkajúce sa vzhľadu emblémov sponzorov v talianskej Sérii A. V závere nechýba ani galéria dresov predstavených v posledných dňoch. Príjemné čítanie!


Kto pripravil krajšie dresy?

Viacero popredných európskych klubov zmenilo počas leta dodávateľa. Footy Headlines pripravili porovnanie dizajnov zo sezón 2019/20 a 2020/21. Vďaka nemu tak fanúšikovia môžu posúdiť, či noví partneri ušili ich obľúbeným klubom krajšie dresy, alebo naopak, či bol prechod k inej značke krokom späť. V prípade Celticu, Rangers alebo PSV sa jedná skôr o kozmetické úpravy, za to na dresoch Liverpoolu sa po dlhšom čase objavuje zelená a v takom Bordeaux sa Adidas rozhodol vrátiť k jednofarebnému vzhľadu tradičného véčkového pruhu.

Dresy Girondins Bordeaux 2019/20 (Puma) a 2020/21 (Adidas).
Dresy Celticu Glasgow 2019/20 (New Balance) a 2020/21 (Adidas).
Dresy FC Everton 2019/20 (Umbro) a 2020/21 (Hummel).
Dresy FC Liverpool 2019/20 (New Balance) a 2020/21 (Nike).
Dresy PSV Eindhoven 2019/20 (Umbro) a 2020/21 (Puma).
Dresy Glasgow Rangers 2019/20 (Hummel) a 2020/21 (Castore).

Zdroj foto: footyheadlines.com


Návrat ikonických dresov Bocy Juniors

Juhoamerickým tímom na tomto webe nevenujeme príliš veľa pozornosti, keď sa ale jeden z najslávnejších argentínskych klubov rozhodne oprášiť ikonický dizajn po troch desaťročiach, tak si to určite zaslúži aspoň krátku zmienku v týždenníku. Konkrétne sa jedná o tím Boca Juniors, ktorý vydáva svoj biely dres z roku 1990 v rámci módnej kolekcie. Oproti pôvodnému vzhľadu zmizlo logo sponzora FIAT, emblém spoločnosti Adidas je už v modernom prevedení a pribudol taktiež klubový znak. Známy dizajn, ktorý si pamätáme najmä vďaka nemeckej reprezentácii z MS 1990 sa stal inšpiráciou aj pre súčasné náhradné dresy. Na tých je však prostredný žltý pruh rozšírený až štvornásobne, tak aby sa naň zmestilo logo partnera Qatar Airways.

Originálne dresy Bocy Juniors z roku 1990.
Tričká Bocy Juniors vydané vrámci módnej kolekcie Icon 2020.
Súčasné náhradné dresy Bocy Juniors 2020/21.

Zdroj foto: sportbible.com, bocashop.com.ar, footyheadlines.com


CFS oslavujú narodeniny

Obchod Classic Football Shirts oslavuje svoje štrnáste narodeniny. Okrem 20% zľavy na všetky svoje produkty ponúka aj video, v ktorom jeho zakladatelia opisujú zážitky a skúsenosti zo svojho biznisu. Ten sa z ich domovov časom presunul do rozľahlých skladov, v ktorých využívajú na presun kolobežky. Nechýba ani zmienka o múzeu, v ktorom zhromažďujú pamätné dresy z futbalovej histórie. Video, ktoré má niečo vyše desať minút, určite stojí za vašu pozornosť:


Za zmenou loga Lete stoja nové pravidlá v talianskej lige

V predchádzajúcom vydaní týždenníka sme sa pristavili aj pri zmene vzhľadu emblému minerálnej vody Lete, ktorá je dlhodobým partnerom SSC Neapol. Za odstránením nevkusného červeného obdĺžnika, ktorý tvorí podklad pod bielym nápisom spoločnosti stoja podľa posledných informácií priamo nové pravidlá talianskej Série A. Na tie upozornil už v priebehu februára taliansky novinár Angelo Forgione a do platnosti vstupujú od blížiacej sa sezóny 2020/21. V nej už kluby nebudú môcť mať na svojom oblečení emblémy partnerov s kontrastným podkladom. Nie všetky nariadenia ohľadom dresov prijímame s nadšením, tomuto však treba rozhodne zatlieskať.

Nové dresy SSC Neapol bez farebných podkladov pod logami sponzorov Lete a MSC.

Zdroj foto: store.sscnapoli.it


Dresy 35. týždňa

Záver augusta taktiež vyplnilo niekoľko nových dresov európskych klubov pred štartom novej sezóny 2020/21. Opäť sa vo veľkom predstavovalo najmä v Anglicku, kde sme sa okrem účastníkov Premier League dočkali aj oblečenia klubov z nižších súťaží ako Blackburn Rovers, Hull City alebo AFC Sunderland. Pozrieme sa ale aj do Španielska, Turecka, či na Ukrajinu. Vybraným tímom sa budeme v budúcnosti venovať aj v samostatných článkoch. Na záver pripomínam, že už o týždeň by mala byť táto galéria plná reprezentačných dresov, nakoľko sa rozbehne druhý ročník Ligy národov.

Zdroj foto: footballshirtculture.com

1 komentár k “Čo týždeň dal 13/2020

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok