Čo týždeň dal 30/2020

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Aj vianočný čas priniesol niekoľko zaujímavých udalostí vo svete futbalových dresov, ktoré si zhrnieme v jubilejnom 30. vydaní týždenníka. Pozrieme sa na milú úpravu na dresoch Werderu Brémy, odhalíme ako by mohlo vyzerať oblečenie Nike v budúcom ročníku, zaspomíname si na zmanipulované hlasovanie o dresy Southamptonu, vrátime sa k zasneženému zápasu Arsenalu z roku 1970 a odhalíme rozdiely medzi replikami a zápasovými dresmi Umbro. Príjemné čítanie!


Vianočné dresy Werderu Brémy

Nemecký Werder Brémy predstavil vianočnú edíciu svojho oblečenia. Dresy sú dizajnovo zhodné s náhradnými, ktoré futbalisti štvornásobného nemeckého majstra používajú počas aktuálnej sezóny. Jedinou zmenou tak prešiel klubový znak. Jeho tvar je zmenený na stromček a doplnený zlatým nápisom 2020 symbolizujúcim aktuálny rok. Sviatočné oblečenie si nemecký klub obliekol tradične na posledný zápas kalendárneho roka. Tým bol tentokrát pohárový duel na pôde Hannoveru, v ktorom Werder triumfoval jednoznačne 3:0.

📸 instagram.com/werderbremen, werder.de


Ako budú vyzerať dresy Nike v ďalšej sezóne?

S veľkým prehľadom nového oblečenia popredných európskych tímov, ktoré oblika americká spoločnosť Nike prišiel web Footy Headlines. Ten ponúkol náčrty dresov viacerých tímov, pričom každý z nich je vyhotovený podľa uniknutých obrázkov, či informácií. Ako presne sa do jednotlivých dizajnov autori webu trafili uvidíme už počas nasledujúcich mesiacov.

📸 footyheadlines.com


Southampton takmer v netradičných dresoch

Skvelý článok priniesol v poslednom období aj web Museum of Jerseys, ktorý si zaspomínal na hlasovanie o dresoch Southamptonu pred sezónou 2001/02. To obsahovalo okrem tradičného pruhovaného oblečenia a dizajnu s veľkými štvorcami (odkaz na historické začiatky klubu) aj trochu extravagantný dizajn inšpirovaný dresmi AC Monako. Fanúšikovia klubu sa prikláňali skôr ku klasike, no v hlasovaní získal veľa hlasov práve netradičný dizajn. Bolo to dielo priaznivcov konkurenčného Portsmouthu, ktorí sa takto pokúsili zosmiešniť vzhľad svojho veľkého rivala. Napokon sa im to však nepodarilo, Southampton hral na začiatku tohto tisícročia v pruhovanom.

Hlasovanie o vzhľade dresov Southamptonu z roku 2001, vrátane kontroverzného dizajnu č. 4 (📸 museumofjerseys.com).

Arsenal pred 50 rokmi v červených trenírkach

Aj o ďalšiu zaujímavosť sa postaral web Museum of Jerseys a opäť v nej budú figrovať aj Svätci. V sobotu na Druhý sviatok vianočný uplynulo 50 rokov od zápasu Arsenalu so Southamptonom, ktorý sa v sezóne 1970/71 hral na zasneženom Highbury. Domáci sa v ňom kvôli lepšej viditeľnosti rozhodli skombinovať svoje tradičné červeno-biele tričká s červenými trenírkami. Kanonieri nastúpili v takejto kombinácii viackrát, najmä vo vonkajších zápasoch proti Evertonu, Leicestru, Queens Park Rangers, či West Bromwichu, no domáce zápasy sú v tejto kombinácii veľmi zriedkavé. Pekný prehľad nájdete v samotnom článku, kde nechýbajú ani spomienky na poriadne divoké prevedenie červeno-bielych tričiek s tmavomodrými trenírkami a zeleno-modrými štulpňami.


Umbro bude predávať autentické dresy

Všetko nasvedčuje tomu, že britská spoločnosť Umbro začne od budúcej sezóny predávať okrem replík aj autentické zápasové dresy. Tie sú samozrejme drahšie a vyrobené z iného materiálu. Špekuláciám nahráva nové oblečenie japonského klubu Gamba Osaka, ktoré sa začína pred februárovým štartom novej sezóny J1 League predávať v dvoch verziách. Drahšia zápasová je totožná s tou, v akej hrajú aj samotní hráči, má chladivý materiál, teplom nanášané „plastové“ emblémy a užší strih. Naopak, lacnejšie repliky sú vytvorené z látky, ktorá lepšie absorbuje pot, má vyšívané logá a voľnejší strih.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok