Čo týždeň dal 1/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Vitajte pri súhrne zaujímavostí zo sveta futbalových dresov, ktoré sa udiali v prvom týždni nového roka 2021. Dnes si budete môcť prečítať o pripravovanom novom znaku Michaloviec, pozrieme sa na zmeny dodávateľov v tímoch Fenerbahçe a AS Rím, odhalíme čo sa dá vyčítať zo štítkov na dresoch Nike a predstavíme si nového sponzora Tottenhamu Hotspur. Príjemné čítanie!


Michalovce budú mať nový znak

Po AS Trenčín sa nového klubového znaku dočká aj ďalší zástupca z našej Fortuna ligy. Ešte v závere decembra sa uskutočnilo stretnutie primátora Michaloviec Jozefa Sokologorského, zástupcu klubu Jána Sabola, hlavného historika mesta Martina Molnára a marketingového manažéra spoločnosti Budiš Vladimíra Krescenka. Jeho témou bola história michalovského futbalu a vytvorenie nového loga a maskota klubu. Ďalšie informácie známe nie sú, so zmenou loga by snáď mohla prísť aj zmena dresov. Tie súčasné nosia zástupcovia z východu Slovenska už tretiu sezónu…

Súčasné dresy Michaloviec, ktoré by sa s príchodom nového klubového znaku mohli stať čoskoro minulosťou (📸 sportky.zoznam.sk)

Fenerbahçe bude obliekať Puma

Devätnásťnásobný turecký majster bude mať od leta nového dodávateľa. Istanbulský tím Fenerbahçe by sme mali vidieť od júna tohto roka v oblečení značky Puma, ktorá vystrieda ďalšieho nemeckého výrobcu Adidas. Práve spoločnosť založená Adolfom Dasslerom bola s modro-žltým tímom spätá dlhodobo, keď ho oblieka nepretržite od roku 2004. Súčasťou novej dohody s Pumou by mala byť aj zmluva pre záložníka Arsenalu Londýn Mesuta Özila, ktorý by mal v Turecku stráviť najbližších 3 a pol roka svojej kariéry.

Aktuálne dresy tureckého celku. Pre najbližšie roky posledné oblečenie s tradičnými tromi prúžkami (📸 fenerium.com).

AS Rím uvidíme v oblečení New Balance

Aj ďalšia správa sa týka zmeny dodávateľa dresov. Taliansky AS Rím na konci aktuálnej sezóny ukončí spoluprácu s americkou spoločnosťou Nike. Tú by mal nahradiť ďalší dodávateľ z USA. Jeho meno mal naznačiť už aj syn majiteľa rímskeho klubu, ktorý mal na sebe nedávno mikinu od spoločnosti New Balance. Podľa informácií portálu Il Romanista už Bostonská spoločnosť poslala do Ríma aj ukážky nových dresov, z ktorých bol údajne najmä tretí prijatý veľmi pozitívne. Nová zmluva by mala byť platná tri roky, s možnosťou jednoročného predĺženia a do klubovej pokladnice by mala naliať 3 – 4 milióny eur ročne. Celok z hlavného mesta uvidíme v najbližšom období pravdepodobne aj s novými sponzormi. V júni sa totiž končia zmluvy dvom súčasným partnerom klubu – leteckej spoločnosti Qatar Airways a automobilke Hyundai.

Dresy AS Rím s emblémom spoločnosti Nike budú od budúceho ročníka minulosťou (📸 news.nike.com)

Čo ukrývajú štítky na dresoch Nike?

Už minulý týždeň bola na tomto mieste zmienka o falošných dresoch, ktoré sa predávajú v Argentíne. V komentári potom na niektoré detaily upozornil aj Martin Buček a aj dnes sa pozrieme na jeden milý detail, ktorý môže uľahčiť rozpoznanie falzifikátu od originálu. Americká spoločnosť Nike pridáva na štítky svojich dresov aj kódové označenie farby! Každý odtieň má priradené špecifické trojciferné číslo, ktoré je umiestnené za pomlčkou. Podobné odtiene farieb majú príbuzné čísla, ale napr. všetky biele dresy by mali byť označené kódom 100. Na túto zaujímavosť upozornil na svojom twitterovom účte britský web El Clásico Kits.

📸 twitter.com/elclasicokits


Tottenham s novým sponzorom na rukáve

Anglický Tottenham bol posledným z popredných tímov Premier League, ktorý nemal na svojom drese sponzora umiestneného na rukáve. To sa zmenilo od dnešného dňa, kedy londýnskemu celku pribudol na tričká po poisťovacej spoločnosti AIA aj ďalší emblém. Kohúti budú mať najbližších päť rokov na ľavom rukáve logo online platformy Cinch, ktorá sa zaoberá nákupom a predajom automobilov. Fialovo-modrý nápis nového partnera mal premiéru v dnešnom stretnutí FA Cupu. V ňom si Tottenham podľa očakávania poradil s tímom Marine, ktorý pôsobí až v ôsmej najvyššej anglickej súťaži.

Oznámenie nového klubového partnera (📸 tottenhamhotspur.com)

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok