Čo týždeň dal 4/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Aj posledné januárové dni priniesli niekoľko zaujímavostí vo svete futbalových dresov. Dnes si predstavíme oblečenie Stuttgartu na podporu rôznorodosti, pozrieme sa na novinky v katalógu amerického výrobcu Nike, pristavíme sa pri špeciálnej edícií dresov Olympique Marseille a v závere nebudú chýbať ani informácie o dodávateľoch Rapidu Viedeň a Atalanty Bergamo. Príjemné čítanie!


Dresy Stuttgartu pre podporu rôznorodosti

Podobne ako 1. FC Kolín, aj ďalší nemecký klub VfB Stuttgart sa rozhodol zapojiť do kampane na podporu rôznorodosti. Nováčik Bundesligy upravil vzhľad svojho hlavného oblečenia, keď na ňom všetky červené prvky nahradil dúhovým vzorom, vrátate emblému výrobcu dresov Jako i klubového znaku. Ešte viac zaujali brankárske dresy, ktoré svojim vzhľadom pripomenuli farebné oblečenie gólmanov z 90. rokov. Nové dresy priniesli zverencom Pellegrina Matarazza šťastie, keď dokázali konečne prvýkrát v tejto sezóne zvíťaziť na domácom trávniku. V piatkovej predohrávke 19. kola zdolali Mainz 05 gólmi Kalajdžića a Wamangituku 2:0.

📸 vfb.de, instagram.com/vfb


Nike vydalo novú katalógovú kolekciu

Americká spoločnosť Nike predstavila novinky vo svojom katalógu pre rok 2021. Celkovo pribudli štyri nové dizajny dresov, ktoré v budúcej sezóne uvidíme na oblečení viacerých menších klubov. Výrobca pomenovaný po gréckej bohyni víťazstva opäť vydal dva veľmi podobné dizajny. Konkrétne sa jedná o tretiu verziu Nike Vapor Knit a druhú verziu Nike Strike. Obidva modely sú charakteristické textúrou na rukávoch a lomeným pruhom umiestneným na boku. Novej verzie sa dočkalo aj pruhované oblečenie Striped Division, ktoré má tentokrát číslovku IV. Poslednou z noviniek je tretia verzia dresu Park Derby. Nike oblieka v našej najvyššej súťaži Žilinu a Sereď a už teraz sme zvedaví, či sa niektoré z nových modelov objavia v budúcej sezóne aj na slovenských trávnikoch.

📸 discounfootballkits.com


Špeciálne dresy Marseille inšpirované Afrikou

Desaťnásobný francúzsky majster Olympique Marseille predstavil unikátnu kolekciu dresov inšpirovaných Afrikou. Klub sídliaci na Stade Vélodrome má s čiernym kontinentom dlhodobo silné väzby, veď jeho dres si oblieklo v minulosti množstvo afrických hráčov ako Didier Drogba, Abedi Pelé alebo Taye Taiwo. Aj z tohto dôvodu vytvorili Olympionici pred dvomi rokmi špeciálny program OM Africa, určený pre ich priaznivcov z afrického kontinentu. Jeho súčasťou je vznik mnohých fanklubov po celej Afrike, vrátane založenia troch škôl a organizovania mnohých podujatí. Tento rok sa navyše pridávajú aj špeciálne dresy vo farbách troch afrických krajín – Pobrežia Slonoviny (biela, oranžová, zelená), Maroka (čierna, zelená, červená) a Senegalu (biela, žltá, zelená). Výrobcom dresov je spoločnosť Puma. Špeciálne oblečenie si hráči v zápase síce neoblečú, vďaka svojmu nápaditému vzhľadu sa však určite stane veľmi populárnym medzi klubovými fanúšikmi.

📸 boutique.om.fr, soccerbible.com


Atalanta v dresoch Joma až do roku 2025

Taliansky klub Atalanta Bergamo oznámil predĺženie spolupráce so svojim dodávateľom. Španielska spoločnosť Joma tak bude tohtoročného účastníka osemfinále Ligy majstrov obliekať minimálne do roku 2025. Úspešná spolupráca sa začala v roku 2017, predtým klub z Apeninského polostrova obliekala americká spoločnosť Nike. Atalanta sa v posledných rokoch zaradila k špičke talianskej súťaže, keď je aj momentálne v Sérii A v hornej časti tabuľky. Modro-čierni zaznamenávajú úspechy aj na európskej scéne, kde už druhý ročník po sebe dokázali postúpiť zo základnej skupiny Ligy majstrov.

Dresy Atalanty v aktuálnej sezóne 2020/21 (📸 store.atalanta.it)


Rapid Viedeň bude obliekať Puma

V uplynulých dňoch skončilo aj dlhoročné partnerstvo medzi Rapidom Viedeň a nemeckou spoločnosťou Adidas. Dve desaťročia trvajúca spolupráca nebola po vzájomnej dohode predĺžená a klub z hlavného mesta Rakúska uvidíme minimálne najbližších päť rokov v dresoch značky Puma. Viedeň sa tak zaradí do elitnej spoločnosti, v ktorej sú momentálne kluby ako Manchester City, AC Miláno, či Borussia Dortmund. Výstroj zeleno-bielym zabezpečí partnerská firma 11teamsports, ktorá je dobre známa aj v našich končinách. Rapid obsadil v predchádzajúcej sezóne domácej ligovej súťaže druhú priečku, 32-násobný majster krajiny sa tešil z ligového titulu naposledy v roku 2008.

📸 skrapid.at

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok