Dresy FC Nitra pre jarnú časť 2020/2021

2020/2021 Adidas Fortuna liga
Autor: Myso

Futbalisti Nitry absolvovali súťažné zápasy už v každom zo svojich dvoch nových dresov a tak je správny čas priblížiť si ich aj v samostatnom článku. Takto pred rokom sa skončilo dlhoročné partnerstvo modro-bielych s nemeckou spoločnosťou Jako. Nový dodávateľ Adidas pripravil futbalistom spod Zobora v krátkom čase už tretiu sadu.

Po modeli Regista 20 z jari minulej sezóny a Tiro 19 z jesene tej súčasnej padla tentokrát voľba na katalógový dizajn Condivo 21. Povrch dresov s týmto označením je pokrytý zaujímavou textúrou, plecia vypĺňajú tradičné tri prúžky. Logo dodávateľa je umiestnené na pravej strane hrude.

Nitra sa bude aj naďalej predstavovať vo väčšine stretnutí v modrom. V tejto farbe sú vyhotovené aj trenírky a štulpne, doplnené tradičnou trojicou bielych prúžkov. Zmenou prešiel klubový znak, ktorý bol v jesennej časti na obidvoch dresoch monochromatický, tentokrát je plne farebný – s bielym podkladom, modrými prvkami a čierno-bielou loptou. Oproti jeseni už na pravom rukáve nenájdeme mestský erb, ten zostal len brankárom.

Napriek zmene vlastníckych štruktúr nerobia ani na jar zverenci nového trénera Petra Léranta reklamu žiadnemu zo svojich sponzorov. Náhradné dresy sú opäť biele a futbalisti Nitry sa v nich predstavili prvýkrát 6. februára v neúspešnej dohrávke proti Pohroniu (1:3).

Zatiaľ čo minulú jar bola aj na náhradných dresoch prítomná klubová modrá farba, najnovšie oblečenie farebne kopíruje vzhľad z jesennej časti a doplnkovou k podkladovej bielej je tak opäť čierna. Výstroj pre zápasy určené na ihriskách súperov kompletizujú biele trenírky a biele štulpne.

Brankári chytajú naďalej v zelenom prevedení modelu Tiro 19. V tomto prípade sa jedná o hráčsky dres, ktorý používajú napríklad v českej lige futbalisti Karvinej. Vo Fortuna lige je ale tento model obľúbený medzi brankármi – v navlas rovnakom farebnom prevedení ho mali v jesennej časti aj gólmani Ružomberka.

Nitre patrí po 19 odohraných zápasoch 10. priečka so ziskom 19 bodov. Bronzový tím zo sezóny 2007/08 má však ešte stále šancu na postup do prvej šestky, na ktorú momentálne stráca len 4 body. Bielo-modrí majú navyše k dobru zápas so Sereďou, ktorý bol preložený pre nespôsobilý terén.

Alternatívne kombinácie

Žltý brankársky dres Adidas Regista 20 (19. kolo, 23.2.2021, Sereď – Nitra)

📸 bazala.sk, directsoccer.co.uk, fkpohronie.sk, instagram.com/fc.nitra a superfutbal.sk

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok