Čo týždeň dal 7/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Máme za sebou ďalší týždeň a to je ten správny čas na nový diel týždenníka. Dnes sa pozrieme na kompletnú históriu slovenských reprezentačných dresov, pristavíme sa pri novom oblečení Michaloviec a predstavíme si zmeny dodávateľov pre rímske kluby. Ďalej nebudú chýbať ani novinky o partneroch Barcelony a na záver oslávime 110. výročie založenia Hajduku Split. Príjemné čítanie!


Kompletná história slovenských reprezentačných dresov

Ak ste pravidelným návštevníkom tohto webu, tak ste už určite na ňom narazili na zmienku o projekte mmdresy. Ten sa venuje v prevažnej časti hokejovému oblečeniu, ale jeho autori Miroslav Hric a Mário Hric sú aj futbalovými fanúšikmi. V nedávnej minulosti sa im podarilo dokončiť stránku, ktorá musí potešiť každého priaznivca slovenskej reprezentácie a takisto aj futbalových dresov. Na adrese http://www.mmdresy.eu/slovensko-other-leagues/ sa už nachádza kompletná história oblečenia nášho národného tímu a to dokonca vrátane medzivojnového obdobia! Určite si nájdite pár minút a zaspomínajte na dresy našich reprezentantov. Autorom chcem aj touto cestou poďakovať za fantastickú prácu a zároveň želám veľa síl a trpezlivosti aj pri tvorbe hokejovej časti ich webu.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

📸 mmdresy.eu


Dresy napokon zmenili aj Michalovce

Ešte minulý týždeň sme v týždenníku písali, že okrem Trenčína a Nitry pokračuje v jarnej časti našej Fortuna ligy zvyšných desať tímov v rovnakom oblečení ako na jeseň. Po víkendovom 20. kole to už neplatí. Hráči MFK Zemplín Michalovce nastúpili na domáce stretnutie proti Seredi v žlto-bielej verzii katalógového modelu Adidas Tabela 18, ktorý tak nahrádza tréningový model Adidas Condivo 18. V drese Michaloviec sa inak pred zápasom ukázala aj bývalá úspešná slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová, ktorá odovzdala domácemu kapitánovi Igorovi Žofčákovi cenu pre najlepšieho hráča jesene 2020. Nasťa dostala od klubu fanúšikovský dres z dielne slovenskej spoločnosti A4ka, ktorá už v minulosti pripravila rôzne suveníry aj priaznivcom Dunajskej Stredy, či Podbrezovej.

Fotografia základnej jedenástky Michaloviec pred zápasom proti Seredi.
Igor Žofčák dostáva cenu pre najlepšieho hráča jesene 2020.
Anastasia Kuzminová s fanúšikovským dresom Michaloviec z dielne spoločnosti A4ka.

📸 facebook.com/mfkzemplinmichalovce


Dohoda AS Rím s New Balance spečatená, Lazio v dresoch Castore?

To, o čom sa špekulovalo dlhší čas, sa stalo realitou. Americká spoločnosť New Balance bude od ďalšej sezóny 2021/22 novým dodávateľom talianskeho AS Rím, keď nahradí ďalšiu značku spoza “veľkej mláky” Nike. Nová zmluva je platná na tri sezóny, s možnosťou opcie pre štvrtú a klubu by mala priniesť niečo medzi 3 a 4 miliónmi eur ročne. Giallorossi však nemusia zostať jediným rímskym celkom, ktorý bude mať od nasledujúceho ročníka dresy s novou značkou. Taliansky portál Calcio e Finanza totiž priniesol informáciu, že nového dodávateľa možno dostane aj mestský rival Lazio. V jeho prípade sa hovorí o značke Castore, ktorá sa čím ďalej tým viac začína presadzovať aj na futbalovom trhu. Lazio momentálne spolupracuje s domácim výrobcom Macron, ktorý prispel do klubovej pokladnice v poslednom roku čiastkou 3,2 milióna eur. Dohoda s britským dodávateľom by mohla túto sumu navýšiť o približne 800-tisíc eur ročne.

Aktuálne dresy Lazia Rím od spoločnosti Macron (📸 instagram.com/official_sslazio).


Beko zmizne z rukávov Barcelony

Ďalšia informácia sa bude týkať partnerov Barcelony. Od roku 2014 robí katalánsky veľkoklub na svojom ľavom rukáve reklamu výrobcovi spotrebnej elektroniky Beko. To už nebude platiť od nasledujúcej sezóny, v ktorej uvidíme logo tureckého sponzora už len na tréningovom oblečení Blaugranas. Dôvodom obmedzenia sponzorských aktivít je súčasná situácia s pandémiou koronavírusu Covid-19. Barcelona získala počas doterajšej spolupráce približne 19 miliónov eur za sezónu, od budúceho ročníka sa táto suma zníži na približne 10 miliónov. Podľa informácií španielskeho portálu 2playbook.com priviera kohútik aj hlavný sponzor Rakuten. Japonská spoločnosť podporí Barcelonu o približne 45% nižšou sumou ako v minulosti. Namiesto 55 miliónov eur ročne tak Barça vyťaží z tohto partnerstva “len” okolo 30 miliónov.

📸 instagram.com/fcbarcelona


Hajduk Split oslavuje 110. výročie

Ešte minulú sobotu predstavil Hajduk Split nové dresy venované 110. výročiu založenia klubu. Dátum nebol zvolený náhodne, chorvátsky klub bol založený presne 13. februára 1911 v pražskej krčme U Fleků. Nové dresy budú futbalisti 9-násobného majstra Juhoslávie a 6-násobného majstra Chorvátska nosiť v budúcom ročníku 2021/22. Výrobcom dresov je talianska spoločnosť Macron a oblečenie je vyhotovené v slávnostnej zlatej farbe. Na tričkách si môžeme všimnúť jemný pruhovaný vzor. Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa štítok s výročím, na spodnej strane sa zase nachádza nápis „Hajduk živi vječno” – „Hajduk žije navždy.”  Klubu z Dalmácie patrí v aktuálnej sezóne Chorvátskej ligy priebežne piata priečka, titul oslavoval naposledy v ročníku 2004/05.

Mimochodom, keďže Svet dresov oslávil vlani už svoje desiate narodeniny, pripomenúť si môžete aj dresy venované stému výročiu.

📸 instagram.com/hnkhajduk

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok